29 / 03 / 2024

DASK bilinmesi gerekenler!

DASK bilinmesi gerekenler!

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK hakkında merak ettiklerinizi haberimizi inceleyerek öğrenebilirsiniz. İşte DASK bilinmesi gerekenler...



DASK bilinmesi gerekenler!

Olası bir depremin verdiği zararların teminatı için alınan DASK Zorunlu Deprem Sigortası konusunda bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken hususlar bulunuyor. DASK bilinmesi gerekenler i haberimizin içerisinde görebilirsiniz.


DASK sigortasının yapılmaması halinde, hem deprem sonrasında meydana gelen zararlar bu teminat kapsamında giderilmiyor. Hem de tapuda alım-satım, kiralama gibi işlemler yapılamıyor. Peki DASK nasıl yapılır?


DASK sigortasının yaptırılması için bu sigortayı düzenleyen en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine gerekli bilgilerin temin edilerek gidilmesi yeterli olabiliyor.


DASK için gereken bilgi ve belgeler..

* Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu

* Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigortalanacak yerin açık adresi

* Tapu bilgileri 

* Binanın inşa yılı 

* Binanın yapı tarzı

* Binanın toplam kat sayısı

* Binanın hasar durumu 

* Meskenin  brüt yüzölçümü 

* Meskenin  kullanım şekli 

* Zorunlu Deprem Sigortası tümüyle beyan esas alınarak düzenleniyor. Yanlış beyandan doğabilecek tüm sorumluluk sigorta ettirene ait oluyor.


DASK fiyatları..

Yıllık olarak ödenen DASK sigortası fiyatları Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimatlarına göre belirleniyor. Belirlenen teminat tutarı, tarife fiyatı ile çarpıldığı takdirde DASK sigorta bedeli bulunmuş oluyor.


DASK hesaplamasında kullanılan ve yapı tarzına göre tespit edilen metrekare birim maliyetleri, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren şu şekildedir;

*Çelik/Betonarme Karkas Yapılar: 700 TL 

*Yığma Kagir Yapılar: 500 TL 

*Diğer Yapılar: 260 TL 



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön