26 / 04 / 2024

DASK geçerlilik süresi ne kadar?

DASK geçerlilik süresi ne kadar?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan DASK, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. Peki, DASK geçerlilik süresi ne kadar? DASK sigortası ne zaman yenilenir?



DASK geçerlilik süresi ne kadar?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan DASK,  depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. Poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri ve acentelerince yapılıyor.


DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçede belirtilmiş limitler dahilinde karşılar.


Aşağıda belirtilen bina bölümleri, bir arada ya da ayrı olarak teminat kapsamındadır:

Temeller /Ana duvarlar / Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar /Bahçe duvarları / İstinat duvarları / Tavan ve tabanlar / Merpenler / Asansörler / Sahanlıklar / Koridorlar Çatılar / Bacalar /Yapının yukarıdakilerle benzer nitelikteki tamamlayıcı bölümleri


Peki, DASK geçerlilik süresi ne kadar? DASK sigortası ne zaman yenilenir?


Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıldır. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gereklidir. Yenilenmemesi durumunda ise yine herhangi bir yaptırım uygulanmıyor. 


Ancak sigortanın yenilenmesi herhangi bir hasar durumunda yapılacak teminatın bedelini yükseltiyor. Bu nedenle DASK sigortasının her sene yenilenmesi faydalı oluyor.


DASK için ne gerekiyor?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön