19 / 04 / 2024

DASK primi yıllık mı?

DASK primi yıllık mı?

Dask, Doğal Afet Sigortalı Kurumu'nun kısaltılması olarak biliniyor. Zorunlu deprem sigortası priminin poliçe imzalanırken peşin olarak ödenmesi gerekiyor. Peki, DASK primi yıllık mı?



DASK primi yıllık mı?

Dask, Doğal Afet Sigortalı Kurumu'nun kısaltılması olarak biliniyor. Genel olarak diğer sigortaların aksine kar amacı gütmeyen bu sigorta biçiminde ortak bir sigorta havuzu oluşturuluyor.


Olası bir afet durumunda zararlarınızı karşılayabilmek için konutunuza mutlaka Dask sigortası yaptırmanız gerekiyor. Ülkemizde geçmiş senelerde yaşanılan depremler ve deprem haritası göz önünde bulundurulduğunda, deprem riskinin yüksek olduğunu söylemek mümkün oluyor. 


Bu durumda özellikle Marmara, Ege ve Doğu Anadolu başta olmak üzere tüm bölgelerimizde yaşayanlar Dask sigortası yaparak evlerini depreme karşı güvence altına alabiliyor. DASK devlet tarafından zorunlu tutuluyor. DASK yaptırılmayan yapılarda alım satım işlemleri gerçekleştirilemiyor. 


Dask sigortası yaptırılırken vereceğiniz bilgilerin doğru ve eksiksiz oldğundan emin olmanız gerekiyor çünkü herhangi bir yanlış beyandan kaynaklanacak anlaşmazlıkta Doğal Afet Sigortalı Kurumu sorumluluk kabul etmiyor.  Peki, DASK primi yıllık mı?


Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıl. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor. DASK priminin ise poliçe imzalanırken yılda bir kere peşin olarak ödenmesi gerekiyor.


DASK sigortası poliçesi nedir?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön