28 / 03 / 2024

DASK sigorta bedeli nedir?

DASK sigorta bedeli nedir?

Yapılması zorunlu olan sigortalar arasında yer alan DASK sigorta bedeli nedir, ne kadardır? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...



DASK sigorta bedeli nedir?

Zorunlu sigortalar arasında yer alan DASK'ın kapsamına çelik, betonarme karkas yapılar, çelik veya betonarme taşıyıcı karkas bulunan yapılar; Yığma kâgir yapılar, karkas olmayan ve taşıyıcı duvarları moloz taş, kesme taş, tuğla veya boşluklu, boşluksuz beton briket gibi malzemeden yapılan, döşeme, merpen ve tavanları beton veya betonarme olan yapılar; Diğer yapılar, belirtilen gruplara girmeyen kerpiç, ahşap gibi yapılar giriyor.


Bu gibi yapılarda DASK'ın zorunlu tutulmasındaki amaç, deprem gibi doğal afetlerin meydana getirdiği maddi ve manevi zararların karşılanması olarak belirtiliyor.


Yıllık olarak yapılan Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bittiğinde tekrar yenilenmesi gerekiyor. Peki DASK sigorta bedeli nedir?


DASK sigorta bedeli ne kadardır?

DASK sigorta bedeli, söz konusu binanın bulunduğu bölgeye ve binanın özelliklerine göre değişiyor. Ücretin belirlenmesinde göz önünde bulundurulan kıstaslar şu şekilde sıralanıyor;

* Konutun yapı tarzı, 

* Konutun brüt yüzölçümü,

* Konutun konumlandığı deprem risk bölgesi.


Buna göre, DASK sigorta bedeli, konutunuz deprem riskinin yüksek olduğu bölgelerde ise yüksek; bu bölgelerde değil ise düşük olacaktır.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön