19 / 03 / 2024

Dask sigortası ne işe yarar?

Dask sigortası ne işe yarar?

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), taşınmazları güvence altına almayı amaçlıyor. Dask sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Peki, Dask sigortası ne işe yarar? İşte, Dask sigortasının amacı..



Dask sigortası ne işe yarar?

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), taşınmazları güvence altına almayı amaçlıyor. Zorunlu Deprem Sigortası, yıllık olarak düzenleniyor. 


Sigorta döneminin sona ermesi halinde, poliçe bedelinin tekrar ödenerek, sigortanın yenilenmesi gerekiyor. Dask sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. 


Devlet tarafından zorunlu tutulan Dask sigortası, depremin sebep konutlarda sebep olduğu maddi ve manevi hasarlara karşı bir güvence niteliği taşıyor.


Zorunlu deprem sigortasının süresi ise bir yıl olarak karşımıza çıkıyor. Dask sigortadan yararlanılabilmek için bu süre dolduğunda her yıl sözleşmenin yenilenmesi gerekiyor.


Dask sigortası için ödenmesi gereken ücret ise l, konutunuzun bulunduğu deprem bölgesine ve konutun bulunduğu yapının yapısal özelliklerine göre değişebiliyor. Peki, Dask sigortası ne işe yarar?

 

Doğal afetler nedeniyle doğan zararların giderilmesi ve insanların maduriyetlerinin en aza indirilmesini sağlanıyor. Zorunlu Deprem Sigortası ile;


* Depremin

* Deprem sonucu yangının

* Deprem sonucu infilakın

* Deprem sonucu yer kaymasının


Sigortalı binalarda doğrudan neden olacağı maddi zararlar (temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, merpenler,asasörler, sahanlıklar, koridorlar,, çatılar, bacalar ve yapının bezer nitelikteki tamamlayıcı kısımlarında meydana gelenler de dahil olmak üzere), DASK tarafından, sigorta bedeline kadar teminat altına alınıyor.



Dask sigortası nerede yapılır?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com




Geri Dön