19 / 03 / 2024

DASK yaptırmak zorunlu mu?

DASK yaptırmak zorunlu mu?

DASK yaptırmak zorunlu mu? DASK yaptırmazsam ne olur? Diye merak ediyorsanız sorularınızın yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...



DASK yaptırmak zorunlu mu?

DASK, deprem sonrasında maddi ve manevi zarara uğramış yapıların güvencesi için yapılıyor. Zorunlu Deprem Sigortası olarak da bilinen DASK, Doğal Afet Sigortalar Kurumu'nun kısaltılmış hali oluyor. Bir yıllık süre zarfı için yapılan ve sonrasında yenilenmesi gereken DASK yaptırmak zorunlu mu? 


Çelik, betonarme karkas yapılar, çelik veya betonarme taşıyıcı karkas bulunan yapılar; Yığma kâgir yapılar, karkas olmayan ve taşıyıcı duvarları moloz taş, kesme taş, tuğla veya boşluklu, boşluksuz beton briket gibi malzemeden yapılan, döşeme, merpen ve tavanları beton veya betonarme olan yapılar; Diğer yapılar, belirtilen gruplara girmeyen kerpiç, ahşap gibi yapılar DASK kapsamına giriyor.


DASK yaptırmak zorunlu mu sorusunun yanıtına gelince..

DASK'ın yapılması devlet tarafından zorunlu hale getirildi. DASK'ı olmayan binalar için alım-satım, kiralama gibi işlemler yapılamıyor. DASK süresinin dolması halinde ise bu sigortanın tekrar yenilenmesi gerekiyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön