19 / 03 / 2024

DASK yenileme zorunlu mu?

DASK yenileme zorunlu mu?

Zorunlu deprem sigortası olan DASK, yıllık olarak düzenleniyor. DASK poliçe süresinin son bulması halinde, DASK'ın yenilenmesi gerekiyor. Peki, DASK yenileme zorunlu mu? İşte DASK yenileme işlemleri..



DASK yenileme zorunlu mu?

Zorunlu deprem sigortası olan DASK, yıllık olarak düzenleniyor. DASK poliçe süresinin son bulması halinde, DASK'ın yenilenmesi gerekiyor. 


Bu konuda bir sınırlama olmayıp vadesi biten poliçe istendiği tarihte herhangi bir cezai yaptırım olmaksızın aynı gün itibari ile tanzim edilebiliyor. 


Ancak poliçe vadesinin bitim tarihi ile yeni poliçenin tanzim edilidiği tarih aralığında teminatsız kalınıyor. Bu sebeple poliçenin vade bitim tarihinde yenilenmesi önem teşkil ediyor.


1. Yenileme indirimi ne kadar sürede ve ne oranda uygulanır?

1/3/2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, poliçe süresinin sonunda sigortanın en geç 30 gün içinde yenilenmesi durumunda, yenilenen poliçe için yukarıdaki tarife fiyatları üzerinden birinci yenilemede %10, ikinci yenilemede %20 oranında indirim yapılır. İkinci yenileme sonrası yapılan müteakip yenilemelerde %20 oranı korunur.


2. Poliçe vadesi sona erdiğinde yenileme mutlaka eski sigorta şirketi ile mi yapılmak zorundadır?

Herhangi  bir yetkili acente ve banka şubesinden yenileme yaptırılabilir.


3. Poliçe süresi bitmeden önce yenileme işlemi yaptırılabilir mi?

Poliçenin, süresi bitmeden önceki 60 gün içerisinde, poliçeyi düzenleyen acenteye başvurularak yenilenmesi mümkündür.



Kiracı DASK yaptırmak zorunda mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön