19 / 03 / 2024

DASK Zorunlu Deprem Sigortası ne kadar?

DASK Zorunlu Deprem Sigortası ne kadar?

DASK Zorunlu Deprem Sigortası ne kadar? DASK Zorunlu Deprem Sigortası fiyatları nasıl belirleniyor? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...



DASK Zorunlu Deprem Sigortası ne kadar?

DASK Zorunlu Deprem Sigortası yıllık olarak düzenleniyor. Sigortanın süresinin dolması halinde ise tekrar belirlenen ücretin ödenerek DASK Zorunlu Deprem Sigortası'nın yapılması gerekiyor.


DASK Zorunlu Deprem Sigortası, depremin meydana getirdiği maddi zararların teminatı için alınıyor. Peki DASK Zorunlu Deprem Sigortası ne kadar?


DASK Zorunlu Deprem Sigortası ne kadar?

DASK Zorunlu Deprem Sigortası fiyatları, Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimatlarına göre hesaplanıyor. Belirlenen sigorta bedeli, tarife fiyatı ile çarpıldığı takdirde DASK fiyat bilgisi bulunuyor.


DASK sigortası hesaplamasında kullanılan ve yapı tarzına göre tespit edilen metrekare birim maliyetleri ise, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren şu şekildedir;

* Çelik / Betonarme Karkas Yapılar: 700 TL 

* Yığma Kagir Yapılar: 500 TL 

* Diğer Yapılar: 260 TL 


DASK Zorunlu Deprem Sigortası fiyatları nın belirlenmesindeki bir diğer önemli nokta ise, gayrimenkulün bulunduğu deprem bölgesi ve binanın yapısal özellikleridir. Gayrimenkulünüzün sigorta bedelini öğrenmek için ALO DASK'a danışabilirsiniz.


"ALO DASK - 125"



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön