28 / 03 / 2024

DASK'ta sigortalı konut sayısı 7 milyonu geçti!

DASK'ta sigortalı konut sayısı 7 milyonu geçti!

1999 yılında 500 bin deprem teminatlı konut varken bu sayı 2015 verilerine göre 7 milyonu geçti.Marmara depreminin ardından önemi anlaşılan zorunlu deprem sigortası konusunda kamuoyunu bilinçlendirme faaliyetleri devam ediyor.



DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, 1999 yılında 500 bin deprem teminatlı konut varken bu rakamın bugün 7 milyonu geçtiğini söyledi. Kayacı'nın dikkat çekici değerlendirmeleri şöyle:


- İllere ve bölgelere göre değişiklik göstermekle birlikte, ortalama olarak her on evden dördünde zorunlu deprem sigortası var.


- DASK'ta sigortalı konut sayısının 2017 sonuna kadar 10 milyona çıkarmayı hedefliyoruz.


- Yeni yasayla birlikte zorunlu deprem sigortası daha sağlam bir yasal çerçeveye kavuştu.


- DASK, sigorta şirketlerince teminat verilemediği hallerde sel, yer kayması, fırtına ve benzeri diğer doğal afetler için teminat verebiliyor. Bu teminat, duruma göre doğrudan sigorta teminatı veya sigorta şirketlerine reasürans teminatı şeklinde olacak. Doğal afet riskleri bakımından sigorta piyasasında yaşanabilecek boşlukları DASK’ın doldurması sağlanarak vatandaşlarımızın sigortasız kalmasının önüne geçilebilecek. Tabii bunun için öncelikle Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor. Bu aşamada, zorunlu deprem sigortası dışındaki diğer doğal afetler için henüz bir ürün çalışması bulunmuyor.


Yeni Akit


Geri Dön