26 / 04 / 2024

Datça Hükümet Konağı boşaltılıyor!

Datça Hükümet Konağı boşaltılıyor!

Datça Hükümet Konağı için boşaltılma kararı verildi. Datça Hükümet Konağı yeni binanın tamamlanması beklenmeden boşaltılacak.





Muğla'nın Datça ilçesinde kullanılamaz raporuna rağmen bugüne kadar kullanılan Hükümet Konağı için boşaltılma kararı verildi. Hem 100'den fazla çalışan hem de vatandaşların korkulu rüyası olan bina, yeni binanın tamamlanması beklenmeden boşaltılacak.


Hükümet Konağı, 2004'te peş peşe meydana gelen depremlerde zarar gördü. Duvarları ve kolonları çatlayan bina için aynı yıl Denizli Pamukkale Üniversitesi tarafından, "İyileştirme çalışması yapılamaz, oturulamaz" raporu verildi.



Aradan geçen 13 yıldan bu yana Kaymakamlık, Adliye ve Emniyet Müdürlüğü bu hasarlı binada hizmet vermeye devam etti. Uzmanlar, "Zeytinburnu'nda yıkılan binadan daha kötü durumda. Burada her an facia yaşanabilir" derken, Vali Amir Çiçek ise binanın en kısa sürede boşaltılacağını açıkladı.

Hem çalışanların hem de vatandaşların korkuyla girip çıktığı Hükümet Konağı'nda önceki gün bir beton parçası, çalışanların ve vatandaşların oturduğu, konağın önündeki bir bankın üzerine düştü. O sırada bankta oturan olmaması can kaybını önledi. İnşaat Mühendisleri Odası Datça Temsilcisi Derya Özberk, "Bina her sarsıntıda yıkıma daha da yaklaşıyor" dedi. İnşaat Mühendisleri Odası Temsilci Yardımcısı Murat Şavkı da, hükümet konağının İstanbul Zeytinburnu'nda yıkılan binadan daha kötü durumda olduğunu belirterek, "Yüzlerce kişinin hergün kullandığı bu bina her an bir felakete sebep olabilir" yorumunu yaptı.


"YENİ BİNA İÇİN YER SORUNU ÇÖZÜLDÜ"


Muğla Valisi Amir Çiçek, Datça Hükümet Konağı'nın en kısa sürede boşaltılacağını açıkladı. Yeni binanın, yeni hastanenin bulunduğu bölgeye yapılacağını açıklayan Çiçek, "Artık yer sorunu çözüldü. Datça Belediyesi imar çalışmalarını kısa sürede tamamlayacak. Yatırım planına alınan yeni hükümet konağı projesi yakın zamanda ihaleye çıkarılacak" dedi.


Yeni Asır 



Geri Dön