26 / 04 / 2024

Datça’nın yeni Başkanı Gürsel Uçar oldu!

Datça’nın yeni Başkanı Gürsel Uçar oldu!

Muğla Datça’da Şener Tokcan’ın istifası ile boşalan belediye başkanlığı koltuğuna Datça Belediye Meclisi’nin oy birliği ile aldığı karar sonucu Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Uçar seçildi.



Şener Tokcan’ın da izleyici olarak katıldığı ve kısa bir teşekkür konuşması yaptığı oturumda, mecliste temsil edilen üç partinin sözcüleri de ortak aday olarak Gürsel Uçar’ı gösterdi. Daha önce Belediye Meclis Üyeliği, CHP İlçe Başkanlığı, İl Genel Meclisi Üyeliği ve son yerel seçimlerin ardından tekrar Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten Uçar, dürüst ve çalışkan kişiliği ile Tokcan’ın yerine düşünülen tek isim oldu. Seçimi Muğla’dan, diğer ilçelerden ve Datça’dan çok sayıda katılımcı da izledi.


Görevi devir alır almaz hemen makamına oturan Gürsel Uçar vakit geçirmeden çalışmalarına başladı. Gürsel Uçar devir teslim töreninde yaptığı konuşmada ”Türkiye’de belki de ilk kez seçilmiş bir belediye başkanı arkadaşımızın istifası sonucu burada yeni belediye başkanımızı seçmek üzere toplanmış oluyoruz. Sayın Tokcan görevde iken istifa ederek, her şeyin koltuk olmadığını herkese gösterdi. Umarım örnek olur, umarım başkanımızı aratmayız" dedi.


Hürriyet Yerel





Geri Dön