28 / 03 / 2024

Dati Holding, 300 mega yat kapasiteli bir marina yapacak!

Dati Holding, 300 mega yat kapasiteli bir marina yapacak!

Dati Holding; Armani, Cem Yılmaz ve Valentino gibi ünlü isimlerin tercih ettiği Ataköy Marina"nın hemen yanına 300 mega yat kapasiteli bir marina yatırımını devreye sokmaya hazırlanıyor



Mega yat sektörünün dünyada ve Türkiye"de gösterdiği hızlı büyüme, bu yatlar için özel liman gerekliliğini de ortaya çıkardı. Bu ihtiyacı gören Dati Holding de mega yatlar için özel marina projesi için düğmeye bastı. Projenin yaklaşık 300 mega yat kapasiteli olacağını söyleyen Dati Holding İcra Kurulu Üyesi ve Ataköy Marina Genel Müdürü Serdar çıtak, œİnşa edilecek marina, 167 bin metrekare deniz yüzeyi ve su yolunu kapsıyor diye konuştu.

Sadece mega yatlara özel olarak geliştirilen marinanın bir diğer temel özelliği olarak ˜ihtisaslaşan ilk ve tek marina projesi" olmasını gösteren çıtak, œ2012"de devreye girmesi planlanıyor. Proje Ataköy Marina"nın hemen yakınında ikinci bir liman olarak konumlanacak dedi.

Marina ihtiyacındaki artışa dikkat çeken çıtak, 50 metre ve üzeri boydaki yatlara mega yat dendiğini, bu büyüklükteki yat üretiminin dünyada hızla arttığını söyledi. çıtak, œYaşanan gelişme bu tip yatlar için marina ihtiyacını ortaya çıkarıyor dedi.

Böylece marina sektöründe büyüme trendinin de devam ettiğini söyleyen çıtak, œDenizlere ilgi yoğunlaştı. Bu gelişmeden Türkiye de payını alıyor. Ayrıca Türkiye"de ciddi şekilde yat üretim sektörü de gelişti diye konuştu.

Denizde 10 aile yaşıyor

çıtak, marinanın aslında bir yaşam alanı anlamına geldiğini belirterek, œMarina olarak şu anda 600 yat bağlama kapasitesine sahibiz. Ataköy Marina sadece yatları bağlama işlevi görmüyor, ailelere özel bir yaşam alanı da sunuyor. şžu anda marinamızda 10 aile yaşıyor. çocuklar buradan okula gidip geliyor dedi.

çıtak, Ataköy Marina"nın özellikle Fransa, Ukrayna, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan ve İtalya"dan gelen yatlara ev sahipliği yaptığını, yat trafiğinin de mayıs - eylül döneminde arttığını ifade etti.

Yatlar için alışveriş merkezi ve rezidans yapılacak

Ataköy Marina"da ˜ParkMarine" adıyla bir alışveriş merkezi projesine başlandığını söyleyen Serdar çıtak, œBu projede 18 bin 500 metrekare kiralanabilir alan var. İçinde 19 kafeterya ve restoran bulunacak. Ayrıca 23 mağaza ve üç tane de kiosk var. Ama burası tam bir alışveriş merkezi mantığında olmayacak. Daha çok özel markaların burada mağaza açmasını tercih ediyoruz dedi. çıtak, yılın son çeyreğinde tamamlanması planlanan ParkMarine"in yanı sıra bir de rezidans projeleri olduğunu kaydetti.

Marina sayısı 40"a yaklaştı

40"a yakın marinanın hizmet verdiği Türkiye"de yatçılık sektörünün toplam büyüklüğünün 2.5 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor. Yat turistinin kara turistine oranla 20-30 kat daha fazla harcama yaptığı belirtiliyor. Türkiye"de yat turizminin toplam turizm gelirlerinin içinde yüzde 11.3 pay aldığı kaydediliyor.
İşte Türkiye"deki belli başlı bazı marinalar:

Milliyet/Eylem TÜRK


Geri Dön