18 / 04 / 2024

Dati'nin mega yat projesi krize takıldı

Dati'nin mega yat projesi krize takıldı

Ataköy'de 5 yılda 1 milyar dolarlık yatırım öngören Dati Holding, 150 milyon dolarlık Mega Yat Limanı projesini orta vadeli finansman kredisi bulamadığı için bir yıl gecikmeli yapacak



Dati Holding Genel Müdürü Ulvi Süvarioğlu, 450 mega yat kapasiteli Mega Yat Limanı projelerinin piyasadaki nakit sıkışıklığından dolayı askıya alınabileceğini söyledi.
İnşaat izni aşamasına gelen proje hakkında Süvarioğlu şunları söyledi: "Piyasada likidite dönmüyor. Bankalar kredileri durdurdu. Mega Yat Projesi'ni hayata geçirmem için tıpkı otel yatırımında olduğu gibi orta vadede kredi bulmam lazım. Çünkü, Mega Yat Limanı'nın iki yılda tamamlanması planlanan dolgu alanı için dahi 50 milyon dolar gerekiyor.
Diğer yatırımlarla birlikte 150 milyon doları bulacak proje 2013'te bitecekti. 2014'te biter gibi düşünüyoruz. Limanın içine yarı açık alışveriş merkezi de yapmayı tasarlıyoruz."

Sigara için dışarıya kafe yapıyor
Kompleks içindeki ilk yatırım olarak Sheraton Oteli'ni yenilemeye aldıklarını ifade eden Sivarioğlu, 50 milyon dolara mal olan otel için Akbank'tan 7 yıllık 35 milyon tutarında kredi kullandıklarını anlattı. Otelin ocakta açılacağını ifade eden Süvarioğlu yapılan yatırımlar hakkında şunları anlattı:
"Türkiye'nin ilk alışveriş merkezi Galleria'nın yenilenmesi için toplamda 36 milyon dolar yatırım yapacağız. Şimdilik 8 milyon dolar harcadık. Ek bir kat yaptık, sigara yasağı nedeniyle dışarı açılan 2 kafe de yapıyoruz.
Çalışmalarımızı yaparken kiracılarımızın, müşterilerine zarar vermeyecek ve onların nakit akışını etkilemeyecek şekilde hareket ediyoruz. Tüm bunlar zaman alıyor."

Milliyet

Geri Dön