29 / 03 / 2024

DAÜ Şehitlikler Mimari Proje Yarışması'nda sona gelindi!

DAÜ Şehitlikler Mimari Proje Yarışması'nda sona gelindi!

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Muratağa, Atlılar ve Sandallar Şehitlikleri Mimari Yarışma Projesi’nde sona geldi. Yarışmaya katılan projeler ise bugün, saat 17:00’de, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda sergilenecek.



Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Tasarım Araştırma Merkezi (TASAR) yürütücülüğü ve koordinasyonunda KKTC Cumhurbaşkanlığı, Kıbrıs Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği’ne bağlı Mimarlar Odası ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin katkı ve destekleriyle gerçekleştirilen Muratağa, Atlılar ve Sandallar Şehitlikleri Mimari Yarışma Projesi’nde sona gelindi.


14 Ocak 2016 tarihinde, saat 14:00’te, Gazimağusa’da bulunan Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek olan jüri değerlendirmesi sonucunda yarışma sonuçları 15 Ocak 2016 tarihinde ilan edilecek. Yarışmaya katılan projeler ise 15 Ocak 2016 tarihinde, saat 17:00’de, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yapılacak kollekyumda sergilenecek.


TASAR Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ercan Hoşkara, Kayıp Şahıslar Komitesi çalışmaları çerçevesinde Muratağa, Atlılar ve Sandallar Şehitlikleri’nin açılıp kimlik tespitleri için DNA testlerinin yapılması ile ilgili çalışmaların başladığını belirterek, DNA testlerinin sonuçlanmasının bir yılı aşkın bir süre alacağını düşündüklerini bildirdi. 


Star Kıbrıs Gazetesi


Geri Dön