26 / 04 / 2024

David Beckham'dan eşine Napa'dan arazi hediye

David Beckham'dan eşine Napa'dan arazi hediye

David Beckham eşi Victoria Beckham'a doğum günü hediyesi olarak Napa'da milyonlarca dolar karşılığında geniş bir üzüm bağı ile bir çiftlik evi satın almıştı



Napa Vadisi, Amerikan şarapçılığının öncüsü. Kimilerine göre Napa Vadisi, Bordeaux ile kıyasıya rekabet içerisinde. Californiya'da bulunan Napa Vadisi'ni ilk keşfeden ABD'li yönetmen Francis Ford Cappola. 1970'li yıllarda bir arazi satın alarak burada yaşamaya ve şarap üretmeye başlayan Cappola'nın ardından bölge birçok ünlü şarap meraklısının uğrak yeri haline geliyor.

ABD'nin Los Angeles Galaxy takımına transfer olan İngiliz futbolcu David Beckham da eşi Victoria Beckham'a doğum günü hediyesi olarak Napa'da milyonlarca dolar karşılığında geniş bir üzüm bağı ile bir çiftlik evi satın almıştı.

Napa denilince akla ilk gelen şarap markası ise Opus One. Vadinin kuzey bölümünde yer alan Oakville'de dünyanın en saygın şaraplarının üretildiği bir şatonun ismi burası. Opus One, adından da anlaşılacağı gibi tek tip şarap üretiyor. Opus One'ın şarabı kadar şarap evinin mimarisi de çarpıcı. Scott Johnson imzalı huzur veren bir tapınağı andıran ilginç yapı, şarap içmeyenler için bile görmeye değer. Tabii şarap içenler 25 dolar karşılığında Opus One 2001'i tadabilir, 160 dolar karşılığında bir şişesine sahip olabiliyor.

Napa Vadisi'ni aslında eski kuşak televizyondan da tanıyabilir. Şahin Tepesi adlı dizi bu şarap cennetinde çekilmişti. Son dönemde Fransız şarapları ile Napa Vadisi şarapları arasında yapılan kör tadım yarışmalarını da sürekli Napa Vadisi'nde üretilen şaraplar kazanıyor. (Vatan)


Geri Dön