26 / 04 / 2024

David Beckham'ın kiremitlerini üreten Şahtaş'tan 50 yıl garanti!

David Beckham'ın kiremitlerini üreten Şahtaş'tan 50 yıl garanti!

Tarihi eserlerin restorasyonlarında aslına uygun eskitme kiremit, tuğla ve yer karoları üretiminde söz sahibi olan Şahtaş, ünlü futbolcu David Beckham'ın evinin kiremitlerini, Shakira'nın çiçek saksılarını da üretiyor




Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Beylerbeyi Sarayı’ndan Süleymaniye Külliyesi’ne, İngiltere’deki tarihi kiliselere, ünlü futbolcu David Beckham’dan Shakira’ya kadar pek ünlünün de evlerini süsleyen Şahtaş, ABD’ye 50 yıl garantili ihracat yaptı. Tarihi eserlerin restorasyonlarında aslına uygun eskitme kiremit, tuğla ve yer karoları üretimi yapan firma, sektöründe bir ilke imza atarak siyah kiremit üretimini de başardı.

Şahtaş Ethem Şahinler AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Şahin, dünyada ilk defa bir firmanın 50 yıl garantili ihracat yapmayı başardığını söyledi. Dünyada maksimum 30 yıla kadar garanti verildiğini hatırlatan Şahin, ABD’de bir firmaya el yapımı restorasyon kiremit ve tuğla ihraç ettiklerini dile getirdi. Uzun süre dayanıklı ürün üretebilmek için fabrikada İngiltere 've ABD’nin iklim ve doğa şartlarına uygun laboratuvar kurduklarını kaydeden Şahin, “İngiltere’ye ve ABD’ye ihraç ettiğimiz ürünleri burada test ediyoruz. Bu testler sonucunda kiremitlerimiz bu ülkelerin hava koşullarına göre 50 yıl dayanıyor. O güvenceyle biz 50 yıl garanti veriyoruz” dedi.

Şahin, Ar-Ge ve inovasyon ağırlıklı bir firma olduklarının altım çizerek ilk defa siyah kiremit üretmeyi de başardıklarını söyledi. Siyah kiremitin dünyada bir ilk olduğunu vurgulayan Şahin, “New York’ta büyük bir malikhane için siyah kiremit ürettik. Bu üretim dünyada bir ilk. Kiremitin içi ve dışı siyah. Bu siyah kiremit sayesinde hava şartlarından dolayı meydana gelen aşınmalarda ve çatlaklarda kiremitin içerisinde kırmızılık gözükmeyecek” dedi.
İngiltere’deki birçok tarihi şato, kilise ve malikanenin tüm kiremit ve tuğlalarım ürettiklerim belirten
Şahin, şu anda İngiltere’nin dışında ABD, Hollanda, Belçika, Danimarka, Yunanistan, Kıbrıs, İsveç ve Almanya’ya da ihracat yaptıklarını bildirdi.

Şahin, ünlü futbolcu David Beckham’ın evinin ilave mutfak inşaatında Şahtaş kiremiderinin kullanıldığını hatırlatarak, “Ürünlerimiz Londra Gazetesi’ne de konu oldu. Yine ünlü şarkıcı Shakira’ya çiçek saksısı verdik. Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün yer karolarında bizim ürünlerimiz kullanıldı. Muhteşem Yüzyıl dizisinin çekildiği Süleymaniye Külliyesi’ndeki Rabi Medresesi’nin salon bölümünde yer karolarını ve taban tuğlalarını imal ettik. Bunun yanında Selçuk Kalesi’nin restorasyon tuğlalarını ve eski su kemerlerinin kemer tuğlalarını imal ediyoruz. İlk sevkiyatlar yapıldı. Bu restorasyon çalışmaları 20 yıl devam edecek” diye konuştu.

İzmir’in Torbalı İlçesi’nde faaliyet gösterdiklerini, şu anda çalışan sayısının 80 olduğunu hatırlatan Şahin, yaptıkları yeni yatırımlarla kısa sürede çalışan sayısını 100’e çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi. Şahin, Hollanda’da eski bir kilisenin üzerini döşemek amacıyla Marsilya tipi kiremit üretimi yaptıklarım belirtti.

Anadolu’daki tarihi yapılara da hayat verdi
Üretimini yaptıkları eskitme kiremit, tuğla ve yer karoları ile tarihi yapılara can verdiklerini hatırlatan Şahin, ‘Tarihi eser tuğlaları ve kiremitlerinin üretimini yapıyoruz. Bin yıl öncesine ait tarihi binaların tıpa tıp aynı tuğla ve kiremitleri üretiyoruz. İngiltere’de bu kapsamdaki çatıların bütün kiremitlerini biz yaptık. İzmir’de restorasyon çalışmalarıyla yeniden canlandırılan tarihi Kızlarağası Hanı’nda bizim tuğla ve kiremitlerimiz kullanıldı. Süleymaniye Camii’nde, Selçuk Kalesi, Selçuk Su Kemerleri, İlyas Bey Cami gibi dev eserlerde bizim ürünlerimiz kullanıldı” diye konuştu.

Arzu ALP/Dünya


Geri Dön