26 / 04 / 2024

Davut Çetin: 2016 Eylem Planı çıkarılacak!

Davut Çetin: 2016 Eylem Planı çıkarılacak!

Antalya ve ATSO olarak vizyonumuzu büyütmemiz, daha fazla ve daha hızlı çalışmamız gerekiyor diyen ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Müşterek Toplantısı’nda öncelikli konuların belirlenip “2016 Eylem Planı”nın çıkarılacağını vurguladı.



En önemli görevimiz kendi üyemizin gelişmesini sağlamaktır diyen Başkan Çetin, “Antalya turizmi 4 milyondan 12 milyona geldi, ama Kalekapısı aynı, Atatürk caddesi, Konyaaltı caddesi, Güllük, 100. Yıl, Burhanettin Onat, Dokumadaki ticaret 10 yıl önce neyse halen aynı. Antalya ticareti gelişecekse, Kaleiçi’nden, Kalekapısı’ndan başlayarak gelişmesi, dalga dalga çevreye yayılması gerekiyor. Yapılacak şeyler ve bizim yapabileceğimiz şeyler bellidir. Antalya’da marka kültürünü, sektörel işbirliği kültürünü geliştirmeli, kalite artışını teşvik etmeli, kent merkezinde iyileştirmeye doğrudan katkı yapmalıyız. ATSO Meclis üyesi, meslek komitesi üyesi demek sektörün lideri demektir. Aslında şu veya bu olmak da önemli değil, bu kentin insanıysak, ekmeğimizi burada kazanıyorsak, kent için birşeyler yapmak vatandaşlık görevidir. Biz hem sektörümüzün hem de işyerimizin olduğu yerin gelişmesine katkı yapmalıyız” dedi.


ÖNERİLERİ TARTIŞTILAR

Daha sonra Meslek Komiteleri; Tarım, Gıda, Yerel Ürün Geliştirme ve Pazarlama; Turizmin Çeşitlendirilmesi, Turistik Ticaret ve Kent Ticaretinin Canlandırılması; Ticaret; Kentsel Planlama, Kentsel Dönüşüm, Kent Estetiği; İnşaat, Enerji, Çevre, Kent İçi Ulaşım; Sanayi-Teknoloji-Yenilik-Tasarım-Lojistik; Kaleiçi ve Kent Cazibesinin Artırılması, Eğlence Sektörünün Geliştirilmesi ve Üye Hizmetleri’nden oluşan 8 ana konu başlığında kentsel-sektörel sorunları ve çözüm için proje önerilerini tartıştılar.


Müşterek Toplantı kapsamında Ahmet Şerif İzgören ATSO Meslek Komitesi üyelerine “At Şu Adımı” adlı bir konferans verdi. Başkan Davut Çetin, hazırlanacak raporun önümüzdeki günlerde kamuoyu ve üyelerle paylaşılacağını bildirdi.



Antalya Gazetesi


Geri Dön