11 / 05 / 2024

Davutoğlu: Gaziantep'teki baraj projeleri için çalışıyoruz

Davutoğlu: Gaziantep'teki baraj projeleri için çalışıyoruz

Gaziantep Sanayi Odası tarafından düzenlenen "2014 Gaziantep'in Yıldızları" ödül töreninde konuşan Başbakan Davutoğlu, organize sanayi bölgelerinin en kısa zamanda kurulmasına her türlü desteği vereceklerini söyledi.



Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından düzenlenen "2014 Gaziantep'in Yıldızları" ödül töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, organize sanayi bölgelerinin en kısa zamanda kurulmasına her türlü desteği vereceklerini söyledi. 


Davutoğlu, Gaziantep'teki projelerle ilgili şunları söyledi: 


"Tarım bakımından da Gaziantep'in on yıllarca bekleyen barajları, baraj projeleri şimdi birer birer, inşallah hepsi üzerinde çalışıyoruz, devreye girecek. Çetintepe, Kılavuzlu, Doğanpınar, Belkız, Ardıl barajları inşallah bunlar aynı anda ve süratle yürüyen projelerdir. Bu, GAP alanını ve Gaziantep'i hem sanayide hem tarımda rekabet gücü çok daha yüksek bir alana getirmiş olacak. Tarım, sanayi, ticaret, ulaştırma bütün bu yönleriyle Gaziantep, limanı olmamakla birlikte, işte bu yeni Amanos Tüneli üzerinden 90 kilometre kısalacak yolla, İskenderun sizin limanınız olacak. Zaten öyle ama daha da zenginleşecek. 


AA




Geri Dön