20 / 04 / 2024

DD Mortgage, 6 yılda 750 milyon lira kredi kullandırdı!

DD Mortgage, 6 yılda 750 milyon lira kredi kullandırdı!

Türkiye'nin ilk konut finansman kuruluşu DD Mortgage'ın Genel Müdür Yardımcısı Mithat Bülent Özmen, 2007'de faaliyete geçen şirketin bugüne kadar kullandırdığı kredi tutarının 750 milyon TL'ye ulaştığını belirtti...



Deutsche Bank ve Doğan Grubu ortaklığında faaliyet gösteren Türkiye'nin ilk konut finansman kuruluşu DD Mortgage'ın (DD Konut Finansmanı) Genel Müdür Yardımcısı Mithat Bülent Özmen, 2007'de faaliyete geçen şirketin bugüne kadar kullandırdığı kredi tutarının 750 milyon TL'ye ulaştığını söyledi. 


DD Mortgage'ın kamuoyunda Mortgage Yasası olarak bilinen düzenlemenin yürürlüğe girmesinin hemen akabinde, BDDIC'dan gerekli lisansı almak suretiyle faaliyete geçtiğini ve tek işinin konut finansmanı olduğunu belirten Özmen, "Faaliyet alanımız genişledikçe ev sahibi yaptığımız binlerce aileye yenilerinin katılması mümkün oldu. Bu da bizi mutlu ediyor. Sonuç itibarıyla bu zamana kadar kullandırdığımız krediler 750 milyon TL'ye ulaşmış durumda" dedi.

 

2013 yılının değerlendirmesini yapan Özmen, verdikleri kredilerin bu yılın ilk altı ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre adet bazında yüzde 98 ve tutar bazında yüzde 91'lik bir artış gösterdiğini kaydetti. Söz konusu dönemler itibarıyla aktif büyüklüklerinin yüzde 42 büyüdüğünü söyleyen Özmen, "Bu zamana kadar 260 milyon TL tutarında finansman bonosu ve tahvil çıkardığımızı, bu ihraçlarımızın 240 kurumsal yatırımcıya ulaştığını belirtmekte yarar var" şeklinde konuştu. Aysan, mortgage kredileriyle ilgili olarak, tüm bankacılık ve finans sektörü genelinde zaten çok düşük olan sorunlu kredi oranının DD Mortgage özelinde sektör ortalamasının çok altında olduğunu ifade etti. Özmen, 'Tüm bunlar DD Mortgage için olduğu kadar, mortgage sektöründeki potansiyeli göstermesi açısından da önemli ve olumlu göstergeler" değerlendirmesini yaptı. Geçen yıla kadar başta İstanbul olmak üzere  Ankara  ve İzmir'deki konut alımlarına ve konut teminatlı bireysel kredi ihtiyaçlarına yönelik finansman sağlarken, faaliyet alanlarına Bursa, Antalya, Muğla, Kocaeli, Sakarya ve Tekirdağ'ı da dahil ettiklerini kaydeden Özmen, "DD Mortgage'ın ayırıcı özelliği ise dünyada genel kabul görmüş olan 'ihtiyaca uygun mortgage' ürünlerinin seçilebileceği bir sistem oluşturması" aktarımını yaptı. Özmen, ilk evlerini alacak ya da yatırım amacıyla ev almak isteyenler, evlerinin teminatıyla bireysel ihtiyaçları için kredi kullanmak isteyen ve/veya mevcut konut kredilerinin taksitlerini düşürmek için kredilerini transfer etme ihtiyacı duyan müşterileri için uygun faiz oranlan ile farklı ihtiyaçlara özel olarak hazırlanmış geniş ürün seçenekleri sunduklarını ifade etti. 


"Kentsel dönüşümü çok önemsiyoruz" 


DD Mortgage olarak, kentsel dönüşüm sürecini çok önemsediklerini dile getiren Mithat Bülent Özmen, şöyle devam etti: "Her şeyden önce, ekonomik, sosyal ve kültürel boyutlarıyla değerlendirildiğinde, kentsel dönüşüm sürecini sadece mesleki saiklerle değil, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olarak benimsiyoruz. Dolayısıyla bu amaçla oluşturulacak girişimleri desteklemeyi amaçlıyoruz." 



Dünya SEktörel Ek


Geri Dön