16 / 04 / 2024

DDG, Jumeirah Golf Estates’de Andalucía Village'nın tasarımını üstlendi!

DDG, Jumeirah Golf Estates’de Andalucía Village'nın tasarımını üstlendi!

Amerikalı tasarım, planlama, mimarlık, iç mimarlık ve grafik tasarım firması DDG, karma kullanımlı Jumeirah Golf Estates’de çığır açacak bir proje olan “Andalucía Village”ın tasarımını üstlendi.



Amerikalı tasarım, planlama, mimarlık, iç mimarlık ve grafik tasarım firması DDG, Dubai’li Jumeirah  Gayrimenkul tarafından düzenlenen önemli bir uluslararası yarışmayı kazanarak dünyanın en prestijli golf alanlarından biri olan karma kullanımlı Jumeirah Golf  Estates’de çığır açacak bir proje olan “Andalucía Village”ın tasarımını üstlendi.

 

Dubai Marinası’na ve önemli iş merkezleri olan Dubai Internet & Media City’e kolay ulaşımı ile Yeni Dubai’nin tam merkezinde bulunan Jumeirah Golf Estates, PGA golfçüleri Greg Norman, Sergio Garcia, ve Vijay Singh tarafından tasarlanmış,  şampiyonaların yapılacağı, dörtlü çevre temalı, 18 delikli golf sahası üzerine kurulu, ayrı ayrı tasarlanmış, ayrıcalıklı ve lüks evlerden oluşuyor.

 

DDG yönetim kurulu başkanı ve CEO’su Ahsin Rasheed, Jumeirah Golf Estates’in giriş kapısı niteliğindeki Andalucía Village projesini kazanan DDG tasarımının, “mimari temasındaki romantik ve sakin havasıyla ilham veren bir tepekenti anımsattığını” belirtti.

 

10.5 hektarlık arsada  93 bin metrakareden fazla bir alana kurulu projenin ozellikli unsurlarıarasında lüks apartmanlar, daireler,  villalar, alışveriş merkezi cami ile satış ve yönetim ofisini yer alıyor.

 

DDG’nin yerel ve uluslararası danışmanlardan oluşan üstün uzman kadrosu, projenin hayata geçirilmesinde LEED sertifikası dahil olmak üzere planlama, tasarım, markalaştırma ve proje uygulama hizmetlerinden sorumlu olacak. Andalucía Village’ın 18 ayda tamamlanması ve yaklaşık 250 milyon dolara malolması bekleniyor.

 

Andalucía Village’ın önemli özelliklerinden biri de çok sayıda sürdürülebilir unsura sahip olması. Bu unsurlar arasında çevre ile etkileşimi teşvik eden yeşil alanlar, temiz su kaybını azaltan yeşil çatılar ve açık alanlar, elektrikli araç şarj istasyonları, ulaşım verimliliğini artıran bir bisiklet ağı, solar yönlendirmeler, enerji tasarruflu ışıklandırma ve enerji etkin sistemler yer alıyor.

 

Sektörün önde gelen liderlerinden olan DDG, kırk yılı aşkın süredir kaliteli, yaratıcı ve vizyon sahibi olması ile tanınıyor. Firmanın bir cok başarılı projelerinin arasında Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yer alan Dubai Festival City; İstanbul, Türkiye’deki İstinye Park; Jakarta, Endonezya’daki Pondok Indah; Washington’ın biraz dışında bulunan National Harbor; Columbus, Ohio’daki Easton Town Center ve İstanbul’da yeni açılan karma kullanımlı Mall of Istanbul yer alıyor.



Geri Dön