19 / 04 / 2024

Decathlon Group, Forum İstanbul AVM'de mağaza açacak

Decathlon Group, Forum İstanbul AVM'de mağaza açacak

Decathlon Group, Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde ikinci mağazasını açmaya hazırlanıyor



Fransız spor ekipmanları perakendecisi ve üreticisi Decathlon Group, geçen nisan ayında açılışını gerçekleştirdiği  Ankara  Kent Park Alışveriş Merkezi'ndeki ilk mağazasının ardından şimdi de Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde ikinci mağazasını açmaya hazırlanıyor.

Mağaza açılışı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda yapılacak olan Decathlon'un Türkiye Müdürü Boumedienne Boualaoui, "İstanbul'da 474'üncü mağzamızı açıyoruz. 5 bin metrekarelik satış alanı ve 35 bin ürünle Türkiye'nin en büyük spor mağazası olacak. Sırada ise şu anda proje aşamasında olan Bursa ve  İzmir  mağazaları var. Spor ekipmanlarında Türkiye'de ucuz ürün bulmak zor. Biz uygun fiyatlı ürünlerimizle 7'de 70'e herkesin tüm spor dallarını keşfetmelerini sağlayacağız" dedi. Ankara mağazalarında en fazla fitness ve dağ sporları ekipmanlarına ilgi olduğunu söyleyen Boualaoui, "Binicilik ekipmanlarıyla ilgili bir reyon açmamıştık fakat Ankaralılar'ın bu yönde talepleri oldu. Türkiye'de ailelerin spor yapmalarını teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Mağazalarımızda trekkingden fitnessa, tenisten yüzmeye, dağcılıktan kayağa, balıkçılıktan futbola, patenden bisiklete kadar 60 farklı spor dalında 35 bin ürün bulunuyor" diye konuştu.

Üretimin yüzde 4.2'sini Türkiye'de yaptırıyor

Decathlon'un Türkiye Müdürü Boumedienne Boualaoui, "Aslında biz 2006 yılından beri Türkiye'deyiz. Tüm dünyada 200 imalatçı ile çalışıyoruz. Bunların yüzde 4.2'si Türkiye'de bulunuyor. Tekstilkent'teki ofisimizden her hafta 8 TIR Avrupa'ya gidiyor. İplik, polar, t-short ihraç ediyoruz. Türkiye'den ihraç ettiğimiz çoraplar yılda 15 milyon çifti buluyor" dedi.
Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Fransız spor zinciri Decathlon, Türkiye'de

Decathlon, 60 farklı spor dalında amatörden profesyonele, çocuktan yetişkine, spor ekipmanları, tekstilleri ve aksesuvarlarıyla Türkiye'de spor tutkusunu yaymaya geldi. Decathlon'un dünyada 474'üncü mağazası olan İstanbul mağazası, yarın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda Forum İstanbul'da kapılarını açacak. Decathlon, 5 bin metrekarelik mağazası ve 35 bin ürünüyle Türkiye'nin en büyük spor mağazası olacak. 1976 yılında Fransa'nın Lille şehrinde kurulan Decathlon'un, Türkiye dahil 15 ülkede toplam 474 mağazası bulunuyor. Trekkingden fitnesse, tenisten yüzmeye, dağcılıktan kayağa, balıkçılıktan futbola, patenden bisiklete kadar 60 spor dalında kimisi ödüllü 35 bin ürüne sahip spor perakende devi Decathlon'un en büyük özelliği, profesyonel sporcular ve müşteriler tarafından test edilip kullanılan en yenilikçi ve en kaliteli spor ekipmanlarını düşük fiyatlarda sunması.
Radikal

Decathlon, en büyük spor mağazasını Forum'da açıyor
  
AVRUPA'NIN en büyük spor perakende zincirlerinden biri olan Decathlon, Ankara'dan sonra, Türkiye'deki ikinci mağazasını yarın Forum İstanbul'da açacak. 5 bin metrekarelik mağazasında 35 bin ürün satacak olan Decathlon, Türkiye'nin en büyük spor mağazası olacak. 1976 yılında Fransa'nın Lille şehrinde kurulan Decathlon'un, Türkiye dahil olmak üzere 15 ülkede toplam 474 mağazası bulunuyor. Dünya çapında Decathlon mağazalarına her yıl 3 bin 500 yeni ürün girerken, her yıl  5 yeni 'icat' şart koşuluyor. Decathlon'un bir başka özelliği de çalışanlara sporun şart koşulması. Decathlon Türkiye'nin 60 çalışanı gibi, Türkiye Ülke Müdürü Boumedienne Boualaoui da spor tutkunu. Üniversitedeyken 6 yıl boyunca Fransa 3. Ligi'nde orta saha oyuncusu olarak profesyonel futbol oynamış.

35 bin ürün satılıyor
35.000: Türkiye mağazalarında bulunabilecek ürün sayısı. 41.000: Tüm dünyadaki çalışan sayısı. 60: Decathlon'un tüm dünyada 60 farklı milliyetten çalışanı bulunuyor. 474: İstanbul mağazası, dünyadaki 474'üncü Decathlon mağazası. 5.4 milyar: 2009 yılında yüzde 9,5 büyüme kaydederek 5.440 milyar euro ciro yaptı. Cironun yüzde 47'si Fransa, yüzde 53'ü uluslararası mağazalarda yapıldı. 6.000: Decathlon'un her yıl yarattığı iş fırsatı (kişi).
Akşam

Fransız Decathlon, Türkiye pazarına 4 mağazayla giriyor
Mağazalarının ilkini geçen ay Ankara Kent Park Alışveriş Merkezi'nde da hizmete sokan Decathlon,  ikinci mağazasını da yarın İstanbul'da Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda (yarın) açacak.
İstanbul'da 5 bin metrekarelik alanda hizmet verecek olan Decathlon'un amacının spor tutkusunu ve sporun avantajlarını en fazla sayıda kişiye ulaşılır kılmak olduğunu söyleyen Türkiye Ülke Müdürü Boumedienne Boualaoui, "Amatörden profesyonele sporla uğraşan herkesin bu tutkuyu dilediğince yaşamasını sağlamak ve spor yapma arzusunu yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi.

15 ülkede 474 mağaza
İstanbul'un ardından Bursa ve İzmir'de de mağaza açmayı planladıklarını anlatan Boualaoui, Decathlon ile ilgili şu bilgileri verdi:
"1976 yılında Fransa'nın Lille şehrinde kurulan Decathlon'un, Türkiye dahil olmak üzere 15 ülkede toplam 474 mağazası var. Trekkingden fitness'a, tenisten yüzmeye, dağcılıktan kayağa, balıkçılıktan futbola, patenden bisiklete kadar 60 farklı spor dalında 35 bin ürüne sahibiz. Ayrıca mağazalarımızda Newfeel, Tribord, Bolognac, Simond, Quachua, Oxelo, Kipsta, Inesis, Kalenji, Fouganza, Domyos, Caperlan, BTwin, Wedze, Artengo, Nabaiji gibi kendi markalarımızın yanı sıra  dünyaca ünlü markaların da satışını yapıyoruz."
5.4 milyar euro ciro
2009 cirolarının 5.4 milyar euro olduğunu kaydeden Boualaoui, "Fransa'da teknolojik Ar-Ge çalışmalarına en çok yatırım yapan şirketlerin başında geliyoruz. Mağazalarımıza yılda 3 bin 500 yeni ürün giriyor. Tüm dünyada 41 bin çalışanımız var" dedi.

Futbolcu ülke müdürü
Türkiye Ülke Müdürü Boumedienne Boualaoui Decathlon'un bir başka özelliğinin de çalışanlara sporun şart koşulması olduğunu söyledi. Boualaoui, spor uzmanı olan Decathlon'daki satış görevlilerinin aynı zamanda birer danışman olduğunu belirterek, "İnsanları doğru sporlara yönlendiriyorlar, ürün bilgilerinin yanı sıra sporla ilgili tavsiyelerde bulunuyorlar. Mağazada 60 farklı spor kategorisindeki 35 bin ürün ile ilgili bilgi sahibi 60 çalışanımız var" dedi.
Decathlon Türkiye Ülke Müdürü Boumedienne Boualaoui de aynı zamanda bir sporcu. Boualaoui, üniversitedeyken 6 yıl boyunca Fransa 3. liginde orta saha oyuncusu olarak profesyonel futbol oynamış.
EYLEM TÜRK/Milliyet

Spor yapmayanı işe almayacak
İstanbul'daki mağazasını yarın açacak Fransız spor perakendecisi Decathlon spor yapmayanı işe almayacak. Ulaşılabilir spor felsefesini benimseyen marka 23 TL'ye tenis raketi satacak

Türkiye'deki ilk yatırımını Ankara Kentpark Alışveriş Merkezi'nde açan Fransız spor perakende zinciri Decathlon, İstanbul'daki ilk yatırımını Foprum İstanbul Alışveriş Merkezi içinde 19 Mayıs'da açacak. Sporu herkes için ulaşılabilir ve cazip kılma sloganıyla çalışan Decathlon'un İstanbul yatırımı Türkiye'deki ikinci dünyadaki 474'üncü mağazası olacak. 15 ülkede faaliyet gösteren zincir 23 TL'den başlayan fiyata tenis raketi, 9 TL'den başlayan fiyatlara bikini, 16 TL'den başlayan fiyata ise spor ayakkabısı satacak. 5 bin metrekare alana yayılı olacak mağazada 35 bin ürün satılacak. Fransız Oxylane grubu bünyesinde bulunan ve 2009 cirosu 5.4 milyar euro olan marka, çalışanlarına spor zorunluluğu getiriyor. İşe alımlarda adaylarla hangi üniversiteden mezun olduklarından çok hangi sporu yaptıkları soruluyor. Decathlon Türkiye Müdürü Boumedienne Boualaoui, kendisinin de Fransa 3. liginde orta saha oyuncusu olduğunu hatırlatarak "Tüm çalışanlarımızın bir sporla ilgilenmelerini istiyoruz" diye konuştu.

HER HAFTA 8 TIR KALKIYOR
Türkiye'de de 10 yıldan bu yana üretim yaptıklarını ve Tekstilkent'te bir merkezleri olduğunu söyleyen Boualaoui, Türkiye'de çorap, polar gibi tekstil malzemelerinin üretimini yapıyoruz. Her hafta 8 TIR'ımız ile Avrupa'ya ihracat gerçekleştiriyoruz. Yılda 15 milyon çift çorap ihraç ediyoruz" dedi. Boualaoui, Türkiye'deki mağaza sayısını dörde çıkarmak istediklerini de söyleyerek Bursa ve İzmir' için de görüşmelerinin devam ettiğini söyledi. Dünyada Decathlon Köyü adını verdikleri spor köyleri de inşa ettiklerini söyleyen Boualaoui, kısa vadede Türkiye'de bu yatırımları düşünmediklerini söyledi.

50 CM'LİK FİTNESS KÜPÜNDE 30 EGZERSİZ
Ar-Ge çalışmaları ve yenilikçi dizayna önem veren grup her yıl 3 bin 500 civarında yeni ürünü piyasaya sürüyor. Dağcılıktan tenise, kayaktan yüzmeye, binicilikten av sporuna kdar çok farklı markalar için amatör ve profesyonel ürünleri bünyesinde bulunduran grup yeniliköi ürünleri ile ödül aldı. Bir spor salonunda yapabileceğiniz 30 ayrı egzersizi 50 cm'lik küpe sığdıran fitness küpü, iki saniyede kurulabilen kamp çadırı ve portatif futbol kalesi The Kage, pinpon masasına ihtiyaç olmadan yanında taşınabilen masa tenisi Rollnet, kayak sırasında sırtınızadan çıkarmadan ulaşabileceğiniz Reverse bu ürünler arasında yer alıyor.
Sabah


Geri Dön