29 / 03 / 2024

Dedeman Otelleri, Suudi Arabistan'a otel açıyor

Dedeman Otelleri, Suudi Arabistan'a otel açıyor

Dedeman Oteller zinciri dünyanın bir çok ülkesinden sonra Suudi Arabistan'da otel açma kararı aldı



Dedeman Otelleri, Hilton, Sheraton, Inter Continental, Hyatt, Holiday Inn, Radisson, Ramada, Le Meridien, Mövenpick, Mercure gibi zincir otellerin bulunduğu Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde otel açacak. Dedeman Otelleri Bölge Müdürü Adnan Hastürk, birçok lüks otelin faaliyet gösterdiği Suudi Arabistan'da otel işletmek üzere Suudi yatırımcılarla görüşmelerde son aşamaya geldiklerini söyledi. Suudi Arabistan'da yerli yatırımcılarla yapılması düşünülen otele isimlerini verip işletmesini yürüteceklerini belirten Hastürk, "Diğer zincirler turist trafiğinin yoğunlaştığı Kabe bölgesinde kurulu. Biz de onlar arasındaki yerimizi alacağız" diye konuştu.

Bulgaristan'ı Türkler için yeni destinasyon yapmak amacıyla kolları sıvadıklarını anlatan Hastürk, Sofya ve Filibe'deki otellerin ardından Varna ve Bansko'da da otel açmak için görüşmeler yaptıklarını kaydetti.
Adnan Hastürk, "Yılda transit geçişler dahil gelen 8.5 milyon turistin yüzde 11'ini Türkler oluşturuyor. Şirket toplantıları için Sofya ve Filibe'yi yeni destinasyon yapacağız" dedi.

Hastürk, Bulgaristan'la en önemli sorunun vize harçlarının yüksekliği olduğunu ancak seyahat acentesiyle toplu gelenlere bu ücretin düşürülmesi için başvuruda bulunduklarını söyledi.
Ünsal EREKE/Habertürk


Geri Dön