17 / 04 / 2024

Dedeman Park Levent 2014 yılında hizmete girecek!

 Dedeman Park Levent 2014 yılında hizmete girecek!

Dedeman Hotels&Resorts International, iş dünyasının kalbindeki konumuyla Halk GYO’nun portföyündeki en önemli varlıklardan biri olan ve inşaatı devam eden Levent’teki oteli 10 yıllığına kiraladı





Halk GYO, portfoyünde bulunan Levent arsasını otel projesi olarak değerlendiriyor. İnşasına başlanan ve 24 ayda tamamlanması planlanan proje Halk GYO’nun turizm sektöründeki ilk yatırımı olmasıyla da önem kazanıyor. Mimarisi ve konumu itibariyle şehir otelciliğinin en güzel örneklerinden biri olacak binanın Mecidiyeköy-Maslak hattındaki "iş oteli" ihtiyacını karşılaması hedefleniyor. Dedeman Hotels&Resorts International tarafından iş oteli konseptiyle geliştirilen ikinci markası Dedeman Park çatısı altında yer alacak Dedeman Park Levent’in  10 Yılda 670 bin kişiyi ağırlaması hedefleniyor.  Dedeman Grubu yeni otel projesi için Halk GYO ile 10 yıllık kira sözleşmesi imzaladı. 


2014'te hizmete girecek

Tüm Dedeman Park otellerinde standart olan ve hazır bir şekilde yeni projelere adapte edilebilecek şekilde tasarlanan proje Halk GYO tarafından gerçekleştirilecek. 240 oda olarak hedeflenen otel binasının 24 ayda tamamlanması hedefleniyor. Anahtar teslim olarak Dedeman Hotels & Resorts International’a kiralanan bina, 2.791 metrekare alana inşa ediliyor. İstanbul’un en önemli iş merkezlerinin yer aldığı Maslak ve Mecidiyeköy hattının ana arterinde, Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprülerinin bağlantı yolu olan Büyükdere Caddesi’nin ortasında yer alan lokasyonuyla Dedeman Park Levent, iş otelciliğine önemli bir katkı sağlayacak.


Çevre dostu binalar

60 kişiye istihdam yaratacak olan Dedeman Park Levent’in dekorasyonunda Selçuklu Çini ve Osmanlı Minyatür dokunuşları hakim. Çevre dostu bir yapı olması hedeflenen Dedeman Park Levent, LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarım’da Liderlik) sertifikası adayı. Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından belirlenen kriterlerin gözetildiği uygulamada sertifika alan binalar yeşil bina unvanını taşıyor.


Türkiye’nin uluslararası ilk otel zinciri olması sebebiyle Dedeman Hotels&Resorts International’ı tercih ettiklerini belirten Halk GYO Genel Müdürü Kazım Şimşek, turizm sektöründeki planlarını “Mevcut ve gelecekteki portföyümüz içinde özellikle Levent projesinde edineceğimiz tecrübeyi gelecekteki otel geliştirme projelerine aktarmayı, İstanbul ve Türkiye genelindeki artan turizm potansiyelini, Halk GYO’nun karlılığını yükseltecek projelerde en iyi şekilde kullanmayı hedefliyoruz. Özellikle Halk GYO'nun İstanbul'da bulunan portföyündeki bazı binalar, bu binaların lokasyonları ve İstanbul'un hızla artan turizm potansiyeli dikkate alındığında, önemli yatırım ve geliştirme imkânları sunuyor.” şeklinde aktardı.


“İş oteline ihtiyaç var”

İstanbul’un iş oteline olan ihtiyacını vurgulayan Dedeman Hotels & Resorts International CEO’su Tamer Yürükoğlu ise; “Dedeman Hotels & Resorts International olarak büyüme stratejimizi iş otellerine ağırlık vererek sürdürüyoruz. Yurtdışı ve Türkiye’nin diğer illerindeki yeni projelerimiz dışında, özellikle İstanbul’un ciddi bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz. İstanbul’un iş otellerine ihtiyacı var. Dedeman Hotels&Resorts International olarak İstanbul’un potansiyelini Avrupa ve Anadolu yakası olmak üzere değerlendiriyoruz. Anadolu yakasında inşaatı süren iki otelden sonra şimdi de Dedeman Park konseptiyle Avrupa yakasındaki yeni otel  projesi için Halk GYO ile anlaşma imzaladık. Dedeman Park Levent, "Geleneksel Dedeman Misafirperverliği" ile hizmet verecek ve İstanbul’un en önemli iş merkezlerinin ortasındaki konumuyla bölgenin ihtiyacını karşılayacak” dedi. 

Habertürk


Geri Dön