27 / 04 / 2024

Dedeman'ın varisi Özlem Önal: Evimde alem yapmışlar!

Dedeman'ın varisi Özlem Önal: Evimde alem yapmışlar!

Dedeman Holding'in varislerinden Özlem Önal'ın şoförü ve hizmetçisi hakkında 'evimde izinsiz parti verdiler, arabamı kullanıp kaza yaptılar' iddiasıyla açılan davadan takipsizlik kararı çıktı



Dedeman Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Önal yaklaşık 4 ay önce yurt dışına çıktı. Hizmetçisi Banu T. da yeğeni Gamze İ.'yi ve Önal'ın şoförü Erbuğ K.'yı Önal'ın Süzer Plaza'daki lüks dairesine çağırdı. Üçlü birlikte içki içip eğlendikten sonra holdingin Önal'a tahsis ettiği BMW marka 150 bin euro (372 bin TL) değerindeki otomobili ile dışarı çıktılar. Ancak içkili olan şoför, Yenikapı'da yaralamalı kazaya karıştı. Türkiye dönüşünde olaydan haberdar olan Önal, evdeki çatal bıçak sayısında azalma olduğunu ve bazı giyim eşyalarının eksildiğini ve cep telefonunun kaybolduğunu iddia ederek şoförü Erbuğ K. ve diğer şüpheliler hakkında şikyetçi oldu.

ALKOLLÜ KAZA YAPTI

Bu soruşturma sürerken, hurdaya çıkan lüks aracın sahibi olan Dedeman Turizm Yönetimi A.şž. de, araç şoförü Erbuğ K.'nin alkollü olması nedeniyle sigortadan para alamayınca Banu T., Erbuğ K. ve Gamze İ. hakkında 'güveni kötüye kullanma' suçlamasıyla davacı oldu. Dedeman Turizm tarafından verilen dilekçede, şüphelilerin aracın müvekkil şirket ya da şirket yöneticisi Özlem Önal'ın bilgi ve onayı olmaksızın aracı izinsiz olarak kullandıkları, kusurlu ve alkollü olarak kullandıkları aracın kaza yapması sonucu da yaklaşık 150 bin euro değerindeki aracın onarılamayacak şekilde hasar gördüğü belirtilerek güveni kötüye kullanmak suçunda cezalandırılmaları istendi.

'İHTİLAF HUKUKİ'

Soruşturmayı tamamlayan savcılık 'güveni kötüye kullanma suçunun unsurları oluşmadığı, ihtilafın hukuki mahiyette bulunduğu' gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. şžirket avukatları bir üst merci olan Beyoğlu Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Ancak Beyoğlu 3. Ağır Ceza Mahkemesi de usul ve yasaya aykırılık görülmediğini belirterek itirazı reddetti. Bu karar ile takipsizlik kararı kesinleşti.
Sabah/ORHAN YURTSEVER


Geri Dön