19 / 04 / 2024

Deerns’in Türkiye ofisi açıldı!

Deerns’in Türkiye ofisi açıldı!

Hollanda, Belçika, Brezilya, Fransa, Almanya, İtalya, Rusya, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve de Amerika’da ofisleri bulunan DEERNS, küresel büyüme stratejisi doğrultusunda Türkiye ofisini açtı.



Hollanda’nın lider mühendislik ve danışmanlık kuruluşu DEERNS, dünyadaki 12. ofisini, Türkiye’de açtı. 19 Kasım Çarşamba günü Hollanda Başkonsolosluğu’unda; Başkonsolos Robert Schuddeboom, DEERNS Group CEO’su Jan Karel Mak ve DEERNS Türkiye Genel Müdürü Rabia Recla’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa, Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlerin üst düzey yöneticileri ve fikir önderleri katıldı.

 

Hollanda, Belçika, Brezilya, Fransa, Almanya, İtalya, Rusya, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve Amerika’da ofisleri bulunan DEERNS, küresel büyüme stratejisi doğrultusunda Türkiye ofisini açtı. 1928’de kurulan DEERNS; enerji tedariği, sürdürülebilirlik, mekanik ve elektrik tesisat mimarisi, imar planı gibi birçok farklı alandaki uzmanlığıyla tanınıyor. DEERNS’in Türkiye’de şimdiye kadar yaptığı en önemli proje Borsa İstanbul’un Birincil Veri Merkezi Tasarımı oldu.

 

Açılış resepsiyonunda bir konuşma yapan DEERNS CEO’su Jan Karel Mak, özellikle yeşil, sürdürülebilir yapılar alanında dünyadaki önemli isimlerden biri olarak tanınıyor. Mak konuşmasında “DEERNS olarak diğer üllkelerde olduğu gibi Türkiye’de de başarılı işler yapmak ve yeni projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Büyüyen Türkiye ekonomisinin, Türk iş hayatının ve Türk mühendisliğinin bir parçası olmayı hedefliyoruz. Kendimizi Türkiye’de topluma değer katan ve ülke ekonomisine katkı sağlayan bir kurum olarak konumlandırmayı amaçladık. Borsa İstanbul projesini gerçekleştirdiğimizde Türkiye’de bir ofisimiz yoktu. Şimdi ise kurduğumuz, büyütmek istediğimiz güçlü bir ekibimiz var. Türkiye ekibi ve şirketimizin diğer ülkelerdeki çalışanlarımızla yeni işbirliği fırsatlarını değerlendirmek üzere büyük bir istekle çalışıyoruz. Bugün, en büyük 4 ofisimiz Hollanda, Almanya, İngiltere ve İtalya’da yer alıyor. Deerns Türkiye’nin de birkaç yıl içinde bu 4 büyük ofis arasında kendine yer bulacağını umuyoruz. “ dedi.

 

1928 yılından beri mühendislik kavramlarına hayat veren DEERNS; özellikle sağlık, güvenlik, hijyen, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği alanlarında aktif olarak faaliyet gösteriyor. Plazalar, ofisler, çokamaçlı ticari alanlar, eğlence merkezleri, sağlık merkezleri, havaalanları ve veri merkezlerinin tasarımı ile mühendislik danışmanlığı konularında, dünyanın lider kuruluşları arasında yer alıyor. Şirket güvenilir ve pratik uygulamalarla, sürdürülebilir ve inovatif yaşam alanları, ofisler oluşturuyor. Ayrıntılı tasarım ve yapı yönetiminden binaların teknik ve teknolojik altyapılarına kadar her alanda, mühendislik, tasarım ve danışmanlık hizmetleri sunuyor. Son yıllarda modern veri merkezleri üzerinde yoğunlaşan DEERNS; yapı fiziği, enerji, bakım ve işletme, maliyet yönetimi, kontrol mühendisliği, güvenlik, iletişim ağları, elektronik ihale hazırlığı, teknik çizim, termal modelleme, üretim ortamlarında “temiz oda”lar, aydınlatma tasarımı ve yapı bilgi  modellemesi hizmetleri veriyor. 


 


Yeşil ve sürdürülebilir yapı konularında yetkinliğe sahip DEERNS’in; ABD Yeşil Binalar Konseyi, Hollanda Yeşil Binalar Konseyi, European Code of Conduct for Data Centers, International Society for Pharmaceutical Engineering, Orange Goes Green ve Refill üyelikleri bulunuyor. Deerns, dünya çapında 600 uzmanla faaliyet gösteriyor.


 

Borsa İstanbul, yeni Veri Merkezi’nin tasarımı için DEERNS’i seçti.

DEERNS’in tasarladığı Borsa İstanbul’un Birincil Veri Merkezi, teknoloji güvenliği açısından Türkiye’deki en yüksek standartlarla korunuyor. 2014 yılında tamamlanan proje, su bazlı hibrit kuru soğutucu sistemiyle, Türkiye’de türünün ilk örneğini oluşturuyor. 1.500 m2’lik alanda kurulu Birincil Veri Merkezi’nde, sunucuların bulunduğu 600 m2’lik salon doğal afetlere karşı güçlendirilirken, güvenlik amacıyla tüm kablolar birbirinden ayrıldı. Yangına 1 saat süreyle dayanabilen özel cam muhafazayla koruma altına alınan veri merkezinde, yangın söndürme sistemleri 60 saniye içinde devreye giriyor.  



Geri Dön