20 / 04 / 2024

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ödeme işlemleri!

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ödeme işlemleri!

Değer artış kazancı vergisi için 2. taksitler 31 Temmuz'a kadar ödeniyor. Peki, vergi nereye nasıl ödenir? İşte değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ödeme işlemleri..



Gayrimenkul gelir vergisi olarak da bilinen değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel yükümlülükler arasında yer alıyor.


Mevcut uygulamaya göre taşınmaz malın satışı ticari amaç güdülmeden, iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde yapılmışsa değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Vergi satışın gerçekleştiği seneyi takip eden yılda ödeniyor. 


Buna göre bu sene vergiyi 2016'da yapılan satışlardan elde edilen gelirler ödüyor. Vergi sorumluluğuna en az 11 bin TL kazanç elde eden kimseler sahip oluyor.


Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ödeme işlemleri

Değer artış kazancı vergisi 1. taksiti Mart ayında ödendi. Vergi için 2. taksitler 1-31 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.


Gelir Vergisi; Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için),

Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak,

Anlaşmalı bankalardan,

Tüm vergi dairelerinden

ödenebilmektedir.


Mükellefler, 2016 yılında elde ettikleri gelirin beyanı konusunda her türlü bilgi için hafta içi 09:00-19:00 saatleri arasında Vergi İletişim Merkezini (VİMER - 444 0 189) arayabilirler.


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön