19 / 04 / 2024

Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016!

Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016!

GİB tarafından yapılan süre uzatımı ile değer artış vergisi beyannamesi süresi 31 Mart oldu. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün yarın. Peki, değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?



Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Ancak bu vergiyi her taşınmazını satan kimse ödemiyor.


Mevcut uygulamaya göre taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içinde satılması halinde ödeniyor. Ancak taşınmazın 5 sene geçtikten sonra satılması halinde bu vergi ödenmiyor.


Elde edilen kazancın istisna haddinden yüksek olması halinde vergi mükellefinin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor.


Vergi takvimine göre, beyannameler elde edilen gelir satışın yapıldığı yılı takip eden yılın Mart ayının 1 inci gününden 25 inci günü akşamına kadar veriliyordu.


Ancak GİB tarafından yapılan açıklama ile değer artış vergisi beyannamesi süresi 31 Mart'a kadar uzatıldı. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün yarın. Peki, değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?


Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi


Vergi ödemeleri de senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyan ve ödeme dönemi 31 Mart'a kadar devam ediyor. İkinci taksit ödemeleri de Temmuz ayında yapılıyor.


Vergi; Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için), Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak, Anlaşmalı bankalardan, Tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor.



Değer artış kazancı ÜFE hesaplama!





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön