16 / 04 / 2024

Değer artış vergisi 2. taksit ödeme zamanı 2015!

Değer artış vergisi 2. taksit ödeme zamanı 2015!

Değer artış vergisi, Gelir Vergisi Kanununa göre ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, değer artış vergisi 2. taksit ödeme zamanı 2015 ne zaman?



Değer artış vergisi 2. taksit ödeme zamanı 2015!

Değer artış vergisi, Gelir Vergisi Kanununa göre ödenen vergiler arasında yer alıyor. Verginin mükellefi iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan mallardan gelir elde edilenler oluyor.


Vergi borcu satışın gerçekleştiği seneyi takip eden bir sonraki sene başlıyor. Vergilendirme için edinimin bir bedel karşılığında gerçekleşmiş olması gerekiyor.


Değer artış kazançlarının beyan konusu edilip edilmeyeceği, elde edilen iradın istisna haddinin altında kalıp kalmadığına bağlı oluyor. İstisna haddini aşan tutarda gelir elde edilmesi halinde yıllık beyanname veriliyor. 


Taşınmaz mal ve haklar bedelsiz olarak edinilmişse bu mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancı olarak vergilendirilmiyor.


Değer artış vergisi 2. taksit ödeme zamanı 2015

Mart ayının 1 inci gününden 25 inci günü akşamına kadar Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi ile beyan ediliyor.


Beyanname üzerinden hesaplanan gelir vergisi, Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere 2 eşit taksitte ödeniyor. Buna göre, değer artış vergisi 2. taksit ödeme zamanı 2015 ise 31 Temmuz'da sona eriyor.



Kira gelir vergisi son günü 2015!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön