20 / 04 / 2024

Dekar Yapı Osmanlı'da Sportif Atıcılık Nişan Taşları kitabına destek verdi!

Dekar Yapı Osmanlı'da Sportif Atıcılık Nişan Taşları kitabına destek verdi!

Zengin kültürel yayınların desteklenmesinin önemine inanan Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş, M. Şinasi Acar’ın büyük bir özveri ve detaylı çalışmalar ile kaleme aldığı “Osmanlı'da Sportif Atıcılık Nişan Taşları” kitabına destek verdi.



Osmanlı’nın askeri ve sivil yaşamında sportif atıcılığı tüm yönleriyle yansıtan “Osmanlı’da Sportif Atıcılık Nişan Taşları” kitabı M. Şinasi Acar tarafından hazırlandı. 

Okçuluk başta olmak üzere, sportif atıcılığa paralel olarak nişan taşlarının tarihimizde, özellikle de Osmanlı yaşamında önemli bir yer tutmasından yola çıkan Acar, düzenlenen yarışmalar sonrasında menzillere dikilen taşlar olan “nişan taşları”nı inceliyor. Taşların yerlerini, konumlarını, şekillerini, boyutlarını, kitabelerindeki yazıları ve ebcet hesabıyla dikiliş tarihlerini aktarıyor; yazıtlardaki sözcüklerin Türkçe karşılıklarını da veriyor.

“Kültürel Yayınlara Desteğimizi Sürdüreceğiz”

Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu,  geçmişten geleceğe bir köprü kuran “Osmanlı’da Sportif Atıcılık Nişan Taşları” kitabını desteklemekten dolayı gurur duyduklarını dile getirdi. 

Salih Kuzu, “Gelecek nesillere tarihimizi aktaracak, değerlerimizi öğretecek kültürel yayınların devamı hayati önem taşıyor. Bu doğrultuda ‘Osmanlı’da Sportif Atıcılık Nişan Taşları’ kitabına destek olduk; önümüzdeki dönemde de kültürel yayınlara desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.





Geri Dön