28 / 03 / 2024

Delta Proje, Çengelköy'de Delta Konakları yapacak!

Delta Proje, Çengelköy'de Delta Konakları yapacak!

Delta Proje Yatırım Holding'in Başkanı Nihat Delibalta, Çengelköy'de iki köprüyü birden gören arsaya 35 lüks villa dikecek



Ataköy Konakları'nın yatırımcısı aynı zamanda tekstil ve turizm gibi alanlarda da faaliyet gösteren Delta Proje Yatırım Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Delibalta, Çengelköy sırtlarına 35 lüks villa dikecek. 'Delta Konakları' adlı projeyi kat karşılığı aldıklarını belirten Delibalta, "İnşaat başladı. Köprünün her iki ayağını da gören lüks villalar inşa edeceğiz. Projede İtalyan mimarlarla çalışıyoruz ama projede Osmanlı mimarisini göreceksiniz" dedi.

Çengelköy Mesa'nın da Boğaz manzaralı olduğunu söylediğimiz Delibalta, "Çengelköy Mesa Boğaz manzaralıysa biz Boğaz'ın üstündeyiz" dedi. Mango, H&M, gibi markalar için de üretim yapan Örmateks'in de sabibi olan Delibalta, Mısır'da pamuk üretiminin yüzde 60'ını elinde bulunduran bir firmayla anlaşma yapmak üzere olduklarını söyledi. Delibalta, "Mısır, Ürdün ve İsrail'den ABD'ye giren tekstil ürünlerine yüzde 35 vergi indirimi uygulanıyor. Biz de orada yapacağımız üretimle bu imkandan yararlanacağız" dedi.

İRANLI, LC WAIKIKI HAYRANI
Ramazan öncesi Ataköy Plus AVM'ye her gün 500 Arap turist grubunun giriş yaptığını dile getiren Ataköy Plus yatırımcı temsilcisi Muzaffer Gülöz ise gelen 500 turistin 102'sinin alışverişlerini LC Waikiki'den gerçekleştirdiğini söyledi. Gülöz, AVM içinde yer alan Beymen'in ise yeni bir cafe denemesi yapacağını belirterek, "Bu Beymen'in deneyeceği yeni bir tarz olacak. Buraya Bej kafe açmayı düşünmüyor. Daha çok şarap ağırlıklı bir yer olacak" dedi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Delta Holding Boğaz´a indi, sınıra dayanacak
Alışveriş merkezi, tekstil, turizm gibi alanlarda faaliyet gösteren Delta Proje Yatırım Holding´in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Delibalta, lüks konut işine girdi

İstanbul Çengelköy´de 35 lüks villadan oluşan `Delta Konakları´ adlı projenin kendileri için ilk olduğunu anlatan Delibalta şu bilgileri verdi:

"İnşaatımız başladı. Bize ait bir arazi, çok küçük bir kısmında kat karşılığı anlaştık. Köprünün her iki ayağını da gören villalar olacak. Boğaz´ı gören son yer diyebilirim. Projede İtalyan mimarlarla çalışıyoruz ama Osmanlı mimarisi olacak."

Delibalta, Zeytinburnu´nda ise içinde otel ve başka unsurlar da barındıracak bir turizm kompleksi yatırımları olacağını kaydetti. Mango, H&M, gibi markalar için üretim yapan Örmateks´in de sabibi olan Delibalta, Mısır´da bir fabrika kuracaklarını dile getirirken, "Anlaşmada son noktaya geldik sayılır. Mısır, Ürdün ve İsrail´den ABD´ye giren tekstil ürünlerine yüzde 35 vergi indirimi uygulanıyor. Biz de orada yapacağımız üretimle bu imkandan yararlanacağız" dedi. 

Suriye sınırına AVM
İstanbul´da bulunan Ataköy Konakları ve Ataköy Plus AVM´nin de sahibi olan Nihat Delibalta alışveriş merkezi yatırımları için fırsatları kolladıklarını ifade etti. Delibalta, "İstanbul Bazaar gibi bir konseptte Suriye sınırına AVM yapacağız. Şu an arazi arayışlarımız sürüyor" dedi.

Beymen´e yeni kafe geliyor
AVM içinde yer alan Beymen mağazasının sonbaharda yeni bir kafe ile hizmete gireceğini ifade eden Gülöz, "Bu Beymen´in deneyeceği yeni bir tarz olacak. Buraya Bej kafe açmayı düşünmüyor. Daha çok şarap ağırlıklı bir yer olacak" dedi. Alışveriş merkezinin yüzde 100 dolulukla çalıştığını anlatan Gülöz, sadece 259 metrekarelik mağazayı kendileri için ayırdıklarını anlattı.

İranlılar LCW hayranı
Ataköy Plus Yatırımcı Temsilcisi Muzaffer Gülöz, Ataköy Plus AVM´ye her gün 500 Arap turist grubunun giriş yaptığını söyledi. Gülöz şunları kaydetti: "Önceki gün 1 saat 40 dakika AVM´de kalan 330 İranlı turistten 244´ü alışveriş yaptı. 102´si alışverişlerini LCW´den yaptı. Polo, Mango, Beymen, Namlı Gurme, Teknosa´yı da tercih ediyorlar. Bir buçuk ay önce taxfree uygulamasını başlattık. Nisandan beri 5 bin Arap turisti ağırladık. Ağırlığı Dubai, Mısır, Fas ve İran´dan gelen bu turistler 150 bin dolar harcama yaptı."
Milliyet


Geri Dön