28 / 03 / 2024

Demir İnşaat, Beylikdüzü'nde yüzde 86'ya varan getiri!

Demir İnşaat, Beylikdüzü'nde yüzde 86'ya varan getiri!

Demir İnşaat, sadece lüks ve modern yaşam alanları yaratmakla kalmadı, aynı zamanda getiride tüm finansal araçları geride bırakan yatırım fırsatları sundu. Demir İnşaat konutları yüzde 86’ya varan getiriler sağladı...




İnşaat sektöründe 29 yıllık bir geçmişe sahip olan Demir İnşaat, sadece lüks ve modern yaşam alanları yaratmakla kalmadı, aynı zamanda getiride tüm finansal araçları geride bırakan yatırım fırsatları sundu. Demir İnşaat konutları yüzde 86’ya varan getiriler sağladı.


İnşaat sektöründe 29 yıllık tecrübeye sahip olan Demir İnşaat, yaptığıkonut projeleriyle sadece lüks ve modern yaşam alanları yaratmakla kalmadı, aynı zamanda getiride tüm finansal araçları geride bırakan yatırım fırsatları sundu. Demir İnşaat’ın Beylikdüzü’ndeki konut projelerine yatırım yapanlar son 4 yılda minimum yüzde 66 ile maximum yüzde 150 arasında getiri sağladılar. Aynı tarihlerdeki Yaygın döviz kurlarına yatırım yapanların hiç birinin getirisi son yıllarda Demir İnşaat’ın Beylikdüzü’ndeki konutlarına yatırım yapanların getirisine ulaşamadı döviz kurlarının getirisi ise minimum yüzde 12 iken, Demir İnşaat ile yarışabilen tek yatırım aracı altın oldu. Altının son 4 yılın en yüksek artış oranını gösterdiği 2011 yılında bile 2009'a oranla yüzde 98 kazandırırken Demir İnşaat ise konutta yüzde86 kazandırarak altınla yarıştı ancak altındaki bu yükseliş kısa süreli yaşandı sonraki yıllarda Demir İnşaat Altını geride bırakarak 2011-2013 yılları arasında yatırımcısına yüzde 74'lük kazanç sağladı. Altın ise aynı yıllarda düşüşe geçerek yüzde 0,09 oranında geriledi.


“Prim Avantajları Erkenden Yakalayan Şirketiz”

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Türkiye’de gayrimenkulün her zaman geçerli bir yatırım aracı olduğunu belirterek “Özellikle de bizim gibi güvenilir, sözü itibarlı, yaptığı işi kaliteli ve zamanında yapan, lokasyon tercihleri ile geleceğin prim avantajlarını erkenden yakalayan şirketleri tercih edenler için gayrimenkul yatırımı hiçbir zaman üzen bir yatırım aracı olmamıştır. Nitekim Demir İnşaat’ı seçenlerin nasıl Demir gibi getiriler sağladığı da sırf bu örnekler üzerinden bile görülebilmektedir” dedi.

Projelerinden örnekler veren Hamit Demir,  dolar,  euro, sterlin gibi yaygın döviz kurlarına yatırım yapanların hiç birinin getirisinin son yıllarda Demir İnşaat’ın Beylikdüzü’ndeki konutlarına yatırım yapanların getirisine ulaşamadığının altını çizdi. Hamit Demir “Demir İnşaat konutları altın getirilerine karşı demir gibi getiriler sağladı” dedi.

Son 4yılda Projelerden 1+1 Örnekleri

Hamit Demir sözlerini şöyle sürdürdü: 

  “2009’da lansmana çıkan Ayışığı Halting'de 1+1 dairenin fiyatı 72 bin 500 TL iken 2011 de 135 bin TL, bugün ise 190 bin TL’ye sahip olabiliyorsunuz,

 2011 yılında lansmana çıkan Ayışığı Vadi’de 1+1 daire 105 bin TL iken bugün 190 bin TL ye sahip olabiliyorsunuz. Yani Demir İnşaat projelerinde topraktan alım yapanlarkonutta iki sene içerisinde yüzde 61 ile yüzde 86 arasında getiri sağlamış durumda” 

Beylikdüzü’nde konut yapmanın maliyetinin arsa bakımından İstanbul’a kıyasla kısmen de olsa düşük olduğunu anlatan Demir,  ''İstanbul Belediyesinin ve Ulaştırma Bakanlığı’nın da bölgeye yaptığı ve yapacağı bir dizi çalışmalar sonucunda bölge daha da canlanacak. Bunlardan biri biliyorsunuz metrobüstü.  2011 yılı itibariyle temeli atılan Avcılar-Beylikdüzü metrobüs projesinin hizmete girmesiyle popüler olan Beylikdüzü’nde konut fiyatları da buna paralel olarak yükseliş gösterdi. Metrobüs ile birlikte metronungelmesi, yeni Havalimanı ve Kanal İstanbul'un yapımıyla birlikte Beylikdüzü ve Hadımköy'e komşu olması sebebiyle asıl bundan sonraki yıllarda daha çok artış gösterecektir.'' dedi.

Hadımköy’de Ön Talep Yüzde 80’i buldu

Hamit Demir “Şirketimiz de Beylikdüzü’nde müşterisinin kazancını, kendi kazancından ön planda tutan, daire sahiplerine kazandıran projelere imza atmaya devam edecek. Bu hareketlilikten sadece Beylikdüzü değil, yakın çevresi de nasibini alacak. Bunlardan biri de Hadımköy. Bildiğiniz gibi Hadımköy projesi şantiye çalışmalarını bitirdik ama henüz lansmana çıkmadık buna rağmen şimdiden yüzde 80’i için ön talep toplamış olmamız, bu projenin de satış ve getiride sorun yaşamayacağının ön göstergesi oldu” dedi.

Hamit Demir Nisan ayında lansmanı yapılacak projenin 476 konut ve 40 ticari birimden oluştuğunu belirtti.  Proje bünyesindeki ticari alanların satılmayacağını anlatan Demir,  ticari birimlere bankalardan yoğun ilgi olduğunu belirterek  “Projeyi de zaten onların ihtiyaçlarına göre şekillendiriyoruz.  Biz Hadımköy’de bir bankalar caddesi oluşturmak üzereyiz” dedi.

Demir Romance’ta Satışlar Yüzde 60’ıaştı

Bu arada Demir İnşaat’ın bölgedeki son projesi olan Demir Romance’ta satış oranı yüzde 60’i, inşaat oranı da yüzde 40‘ı aştı. Aşkın ve lüksün yeni adresi Demir Romance,  776 konut, 59 ticari birim ve 28 villadan meydana geliyor.  Hamit Demir sözkonusu projenin lansmanından bu yana bugüne kadar yüzde 30’dan fazla prim yaptığını belirterek “150 bin liraya satışa çıkan dairemizin bugünkü fiyatı 207 bin lira.  Proje Kasım 2015 tarihinde teslim edilecek. Biz teslim tarihinde prim oranının yüzde 100’leri bulmasını bekliyoruz ki başlangıçtan bu yana en çok prim yapan projemiz Demir Romance olacak” diye konuştu.

Konut fiyatlarının 205 Bin TL’den başladığı Demir Romance ’da sonbahar kampanyası çerçevesinde sadece yüzde 5 peşinatla yüzde 15'i bir yıl sonra yüzde 15'i teslimde kalan yüzde 65'ini ise banka kredisi kullanarak ya da 24 aya kadar vade farksız taksitlendirilerek alternatif ödeme planları uygulanıyor.

Basın toplantısında soruları da yanıtlayan Hamit Demir, Türkiye’de gayrimenkul sektörünü 2017’ye kadar parlak bir dönem beklediğini, 2013 yılında konut yatırımı yapmanın en akıllıca yatırım olacağını söyledi. Demir “Son 10 yılda Avrupa krizi yaşarken Türkiye çıkıştı. 2014’ten itibaren Türkiye’nin kalkınması da konut sektörü de oldukça iyi olacak. Bugün Avrupa’daki konutların fiyatı İstanbul’un en az yüzde 50 üzerinde.  Biz 2 bin 700 TL’ye mal ettiğimiz konutu hala 3 bin liralar seviyesinde satıyorsak Türkiye’de konut hala gerçekten ucuzdur” diye konuştu.

Hamit Demir daha önce iptal edilen Kuveyt Gayrimenkul fuarının 16- 18 Aralık tarihlerinde gerçekleşeceğini, şirket olarak bu fuarda yerlerini alacaklarını belirtti.

Demir  İzmir  konut projesinin Nisan 2014 tarihinde satışa çıkacağını belirtirken, Sultangazi arazisiyle ilgili 500 hak sahibiyle görüştüklerini, şu ana kadar yüzde 60’ın üzerinde anlaşma sağlamayı başardıklarını vurguladı.




Geri Dön