25 / 04 / 2024

Demir İnşaat Ukrayna'da Türk Şehri projesini kuracak!

Demir İnşaat Ukrayna'da Türk Şehri projesini kuracak!

İlk adımı Ukrayna'da atacak olan şirket, 'Türk Şehri'ni kurmak için kolları sıvadı. Konut, otel ve AVM'den oluşacak proje için 25 milyon dolar yatırım yapılacak. İkinci durak ise Almanya olacak



Demir İnşaat, yurtdışındaki ilk projesi için direksiyonu Ukrayna'ya kırdı. Ukrayna Vinnitsya'da hayata geçirilecek 'Türk Şehri' projesi, konut, otel ve AVM'den oluşacak. Yaklaşık 600 daire ve bir otelden oluşan, altında ticari alanlar bulunan projeye Ekim 2015'te başlayan şirket, ikinci karma projesini de 2007'de Kiev'de satın aldığı 330 dönümlük arazi üzerinde inşa edecek. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "2007'de Ukrayna'da proje geliştirmek üzere arazi almıştık. 2008'de tüm dünyada yaşanan ekonomik krizle beraber beklemeye geçtik. 2015'te Ukrayna- Rusya arasındaki Kırım krizinin durulmasıyla yatırımımıza başladık" dedi. 


25 MİLYON $'LIK YATIRIM 

Vinnitsya'daki proje için 25 milyon dolar yatırım yapacaklarını söyleyen Demir sözlerine şöyle devam etti. "Ekimde inşaatına başladığımız projenin 200 daireden oluşan ilk etabını 15 ayda teslim edeceğiz. 2'nci ve 3'üncü etaplarının da benzer periyotlarla teslim edilmesini hedefliyoruz. Kiev projesinde ise, imar çalışmalarına geçilmiş durumda." Ukrayna'da kalıcı olmak istediklerini belirten Demir, ülke yönetiminin her kademesinde yapılan çalışmalarda destek gördüklerini ve Ukrayna'da Türk bir marka olarak ilgi göreceklerini belirtti. 


CUMHURBAŞKANI ETKİLİ OLDU

Türkiye'den Ukrayna'ya 2005 ve 2007 arasında birçok işadamının gidip işler yaptığını onların tavsiyesi ile kendilerinin de o bölgeye gitme kararı aldığını belirten Demir, "Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan sıkıntılı dönemde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna'ya destek sözü vermesiyle oradaki Türk işadamlarının itibarı arttı. Aynı zamanda Türk şirketlerinin iş süreçlerini de kolaylaştırdı" diye konuştu. 


İKİNCİ PROJEYİ DE ALMANYA'DA YAPACAK

Yurtdışında Ukrayna'nın yanı sıra Almanya'da da proje geliştirmeye hazırlandıklarını belirten Hamit Demir, "Haziran 2015'ten itibaren Almanya Berlin'de bir çalışmamız var. Berlin'de bakanlıktan talep ettiğimiz üç yerimiz vardı, dilekçelerimizi verdik. Yakında sonucu belli olacak. Karma bir proje planlıyoruz" dedi. 


ANKET DÜZENLEDİ

Projelerine Vinnitsya City, Ukrayna City beş farklı isim bulan şirket, 800 bin nüfuslu şehirde yaşayanlar arasında yaptıkları ankette yüzde 95 oranında projenin isminin 'Türk Şehri' olması sonucunun çıkmasıyla projelerine bu ismi verme kararı almış.



Sabah




Geri Dön