29 / 03 / 2024

Demir İnşaat yurtdışına açılıyor!

Demir İnşaat yurtdışına açılıyor!

Demir İnşaat yurtdışında büyümeyi hedefliyor. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Ukrayna'nın Vinnytsa şehrinde otel ve AVM yapacaklarını açıkladı...



Beylikdüzü'de hayata geçirdikleri Demir Romance projesinin lansman toplantısında biraraya geldiğimiz Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, yurtdışına açılacaklarını söyledi. Ukrayna'da otel ve AVM projesi geliştireceklerini açıklayan Demir, "2008'de Ukrayna'nın Vinnytsa şehrinde 22 bin dönüm Kiev'de de 530 dönüm arazi satın almıştık. O yıllarda yaşanan krizden dolayı yatırımlarımızı ertelemiştik. Şimdi orada planladığımız yatırımlarımızı yeniden aktif hale getireceği" dedi.


Röportaj için tıklayınız


Vinnytsa'ya otel ve AVM, Kiev'e villa

Nisan 2014'te Ukrayna'nın Vinnytsa şehrindeki 22 dönüm arazilerinde  otel ve AVM yapacaklarını ifade eden Demir,  Kiev'deki 530 dönüm arazi üzerinde ise villa geliştireceklerini belirtti. 


İzmir ve Ankara'ya da proje geliyor

Demir İnşat'ın kriz dönemlerinde büyüdüğünün altını çizen Hamit Demir, "Butik projelerle gündemde olan bir firmaydık. Fakat artık büyüyoruz. Şirket büyüdükçe talepler de artıyor. İstanbul dışında Anadolu'dan da talepler gelmeye başladı. Şu anda İçanadolu ve Ege'ye fokuslandık.  Ankara  ve İzmir'de proje geliştirmeyi planlıyoruz. Bölgede çok güzel projeler var ama bunlar sosyal imkarlar konusunda çok zengin değil. Çalışmalarımız devam ediyor. Netleşince paylaşacağız" diye konuştu. 


Türk konut zedeler oldu yabancı konut zedeler olmasın

Türkiye'de konut zedeler oldu ama yabancı konut zedeler olmasın diyen Hamit Demir, "Bu ülkede konut zedeler olmaya devam edecek. Metrekaresi bin 800 TL'nin altındaki projelere itibar edilmemeli. Maliyetler ortada. Eğer bir firma bu rakamın altına konut satıyorsa kesin bu işte bir yanlışlık vardır diye düşünmek lazım. Müşterilerin bilinçli olması lazım. Nasıl bir elbise bile alırken iyice araştırıyorlar konut alırken de aynı hassasiyeti göstersinler. Özellikle firmanın geçmişini iyice araştırsınlar, yaptığı işlere baksınlar. Umarım yabancılarda da aynı sıkıntılar yaşanmaz. Bu konuda devletin tedbir alması lazım. Projelerin vaat edilen zamanda teslim edilmesi ve bunun denetlenmesi gerekiyor" diye konuştu. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön