19 / 04 / 2024

Demir İnşaat yurtdışında Türk Şehri inşa edecek!

Demir İnşaat yurtdışında Türk Şehri inşa edecek!

Demir İnşaat, yurtdışında ilk projelerini hayata geçirecek. Ukrayna'da 600 konut, otel ve AVM'den meydana gelen Türk Şehri'ni inşa edecek firma, Almanya'nın Potsdam kentinde de karma proje yapacak.



İstanbul'da hayata geçirdiği projeler ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla öne çıkan Demir İnşaat, ilk kez yurtdışında proje inşa etmeyi planlıyor. İlk projeyi Ukrayna'da hayata geçirecek şirket, Türk Şehri (Turkish City) adı altında yaklaşık 600 konut, otel ve alışveriş merkezi (AVM) yapacak. 

Demir İnşaat'ın yurtdışında planladığı ikinci proje ise Almanya'da. Potsdam şehrinde yapılacak proje için yerel yönetimden olumlu dönüş aldıklarını belirten Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, bu ay içinde ön protokolün yapılacağını kaydetti. Demir, projenin 31 dönümlük alanda, 3 ayrı parsel üzerinde konut, ofis ve yurt binasından meydana geleceğini söyledi. 

Türkiye'de kentsel dönüşümün iyi gitmediğini belirten Demir, bürokratik sıkıntıların altını çizdi. 

İlçe ve anakent belediyeleri birlikte hareket etmediği için bir ileri 5 geri gidildiğini, dönüşümün tek elden yapılması gerektiğini vurguyan Demir, "Sektör bu şekilde devam ederse 2017-2018'de markalaşmış firmalar da işi bırakabilir" dedi. 


Habertürk



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


DEMİR İnşaat, yurt dışındaki ilk projesini 80 milyon dolarlık yatırımla Ukrayna'da hayata geçiriyor. Vinnitsya şehrinde 23 dönümlük arazi üzerinde inşa edilen "Türk Şehri" projesinde 650 konut, otel ve ticari alanlar yer alacak. 


MALZEMELER TÜRKİYE'DEN 

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, projeye başladıklarında şehirde anket düzenlediklerini belirterek, bu ankette 5 farklı isim teklifinde bulunduklarını söyledi. Demir, "Projeye Vinnitsya City, Ukrayna City gibi beş farklı isim önerisinde bulunduk. Türk ismini önerilerde hiç kullanmamamıza rağmen yüzde 96 'Türk City" çıktı. 'Burayı Türk şehri yapın' dediler" diye konuştu. Projelerinde kullandıkları malzemelerin yüzde 75'inin Türk ürünü olduğunu kaydeden Demir, projede şu anda 20'si Türk olmak üzere toplamda 80 kişi istihdam ettiklerini bu sayının 300'e kadar çıkacağım vurguladı. Dört etapta inşa edilecek projede Mayıs ayı itibariyle satışlara başladıklarını ifade eden Demir, "İlk 200 konutu 2017'nin sonunda teslim edeceğiz. Birinci etabın satışlarından soma ikinci etabın satışlarına başlayacağız. Projemiz tamamen 2018'de bitecek. Ancak 2017'nin sonunda burada yaşam başlayacak" dedi. 


Ukrayna'da ev maliyetlerinin ve satış fiyatlarının düşük olduğunu aktaran Demir, "Binayı bitirdikten soma boya ve mutfakla ilgili kısım alıcıya kalıyor. Konutun metrekaresini 250 dolara bitirebiliyorsunuz. 650-700 dolara da satabiliyorsunuz. Arsa payı ile kar marjı Türkiye'ye oranla Ukrayna'da daha yüksek" diye konuştu. Ukraynalıların "Türkler yaparsa sağlam yapar." dediğini, bu yüzden projelerine yoğun ilgi gösterildiğini dile getiren Demir, "Ukrayna'nın başkenti Kiev'de iki şantiye kuracağız. Belediyenin ve başkentin üst düzey yöneticileri için ev yapacağız" dedi. Ukrayna'nın yanı sıra Almanya'da da proje geliştirmeye hazırlandıklarını söyleyen Demir, Berlin'de bir proje üzerinde çalıştıklarını kaydetti. 


Sözcü


Geri Dön