19 / 04 / 2024

Demir İnşaat'tan 4 yeni proje!

Demir İnşaat'tan 4 yeni proje!

İstanbul'da hayata geçirdiği projelerle tanınan Demir inşaat, yatırım rotasını Anadolu'ya çevirdi. İzmir ve Yalova'da iki proje geliştiren şirket, İstanbul Yakuplu ve Ukrayna'da planlanan projelerine toplam 1,5 milyar liralık yatırım yapacak.



İstanbul'da hayata geçirdiği projelerle tanınan Demir inşaat, yatırım rotasını Anadolu'ya çevirdi.  İzmir  ve Yalova'da iki proje geliştiren şirket, İstanbul Yakuplu ve Ukrayna'da planlanan projelerine toplam 1,5 milyar liralık yatırım yapacak.


İnşaat sektöründe 31 yıldan bu yana faaliyet gösteren, Ayrşığı Vadi Evleri, Demir Romance, Demir La Vida gibi projeleriyle tanınan Demir inşaat, birçok firmanın yatırımlarını ötelediği, belirsizliklerle dolu 2015 yılında yatırımlarına ara vermeden devam ediyor.


Yurtiçi ve yurtdışmda projeler geliştiren şirket, yeni projeleri ile Anadolu’nun gelişen kentlerine açıldı. İzmir, Yalova, İstanbul Yakuplu ve Ukrayna’da dört projenin geliştiren şirket, bahsi geçen proje toplam 1,5 milyar liralık yatırım yapacak.


Demir inşaat Yönetim Kurulu Başkam Hamit Demir, içinde bulunduğumuz 2015 yılının yatırım konusunda atılım yapmak üzere çok özel bir yıl olduğuna dikkat çekerek, bu yıl dört yeni proje yapmak üzere harekete geçtiklerini söylüyor.


İnşaat sektöründe bir yatırım yapılmasının ve o yatırımın değerlenip hayata geçmesinin uzun zaman aldığına dikkat çeken Demir, Demir inşaat olarak yatırım yapmak için doğru zamanın geldiğine inanarak yatırımlar için düğmeye bastıklarını ve toplamda 1,5 milyar liralık yatırım yapacaklarını vurguluyor.


Ukrayna’ya birkaç yıl önce bir yatırım yapan ancak bölgede yaşanan istikrarsızlık nedeniyle yatırımını askıya alan şirket, bölgenin istikrara kavuşması ile birlikte bahsi geçen yatırımını yeniden devreye almaya hazırlanıyor. İzmir Gaziemir’e 400 konut yapacak olan Demir inşaat, Yalova’da da proje geliştiriyor. Yakuplu’da da 800 konutluk bir projenin 2016 yılında hayata geçirilmesi planlanıyor.


ANADOLU ÖNE ÇIKIYOR


Izmir-lstanbul Otoyolu, Körfez Geçiş Projesi gibi projelerin İstanbul dışında başka kentlerin de öne çıkmasını sağladığına işaret eden Demir, “Bu projelerle Türkiye’de birçok kentin kaderi de değişti.


Anadolu’da yıldızı parlayan yeni kentler ortaya çıktı. Biz de bu kentlerimize açılıp yeni projelerimizi hayata geçireceğiz. Bunlardan ilki İzmir Gaziemir, orada 400 konutluk bir projemiz olacak. İzmir’in ardından diğer Anadolu projemiz olan Yalova projesini hayata geçireceğiz” diyor.


Yalova’yı İstanbul-İzmir otoyolunun en stratejik kenti olarak gördüklerini belirten Demir, Yalova’ya yapılacak yeni projelerle kentteki yabancıya konut satış rakamlarının daha da artacağını, Yalova’nın uluslararası bir markaya dönüşeceğini söylüyor.


Demir, Yalova’nın gelişim potansiyelinden yola çıkarak orada ses getirecek bir yatırım planladıklarını da vurguluyor.


Ekonomist 


Geri Dön