29 / 03 / 2024

Demirel'in Anıt Mezarı için imar değişikliği yapıldı!

Demirel'in Anıt Mezarı için imar değişikliği yapıldı!

Isparta İl Meclisi 9. Cumhurbaşkanımız Merhum Süleyman Demirel'in İslamköy Çalcatepe'teki mezarının anıt mezara dönüştürülmesi için imar tadilatı yapılması kararı aldı. Güvenlik için de ekip oluşturuldu.



İl Genel Meclisi'nde geçtiğimiz hafta 17 Haziran 2015 tarihinde vefat 9. Cumhurbaşkanı Merhum Süleyman Demirel'in mezarının korunma işleminin Jandarma'dan alınarak özel güvenlik görevlisine verilmesi ve bunun için 9 kişilik bir ekip kurulması kararı alınmıştı. Önceki gün de Atabey İlçesi Çalcatepe'de bulunan Merhum Demirel'in mezarının anıt mezara çevrilmesi için ilk adım atılmış oldu. Çalcatepe'de anıt mezar yapılması için imar değişikliği kararı AK Parti, MHP ve CHP'li meclis üyelerinin ortak oyu ile alındı. 


Konu hakkında bilgi veren Meclis Başkanı Ali Bolat, "9. Cumhurbaşkanımız Merhum Süleyman Demirel'in mezarını Jandarma 24 saat süreyle korumakta. Merhum Cumhurbaşkanımızın naaşının güvenliğini sağlamak adına 3 tane silahlı güvenlik görevlisinin beklemesi suretiyle toplam 9 kişilik güvenlik ekibi kuruldu. Bunun tahsisi yapıldı. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın mezarının anıt mezara dönüştürülmesi için imar planı tadilatı yapılması gerekiyordu. Bu kararı aldık. Kısa süre içerisinde bu tadilatları yapıp sayın cumhurbaşkanımız yakışır şekilde anıt mezar yapımına başlayacağız" şeklinde konuştu. 


Isparta Postası



Haber Gülkent Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


17 Haziran'da hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in naşının bulunduğu, İslamköy Çalca Tepe mevkiinde Anıtkabir'den sonra Türkiye'nin en büyük ikinci anıt mezarı yükselecek. 

İl Genel Meclisi, Demirel'in naşının anıt mezar haline dönüştürülmesi için imar planı değişikliği kararı aldı. 17 Haziran'da hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in adına yakışır anıt mezar inşa edilecek. 

İslamköy Çalca Tepe mevkiinde bulunan Demirel'in naşının anıt mezar haline dönüştürülmesi için İl Genel Meclisi, imar planı değişikliği kararı aldı. 

Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi ve Külliyesi'nin de bulunduğu İslamköy'ü yukarıdan İsparta'yı ise kuş bakışı gören Çalca Tepe'de, çalışmalar kısa sürede başlayacak ve tamamlandığı Anıtkabir'den sonra Türkiye'nin en büyük ikinci anıt mezarı olacak. 

Özel güvenliğin ardından yeni alınan kararı açıklayan İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Demirel'in adına yakışır anıt mezar yapılacağını söyledi. 

Yeni imar planı değişikliğiyle Çalca Tepe'de yapımı başlanacak anıt mezar, 58 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek. Demirel'in anıt mezarı Anıtkabir'den sonra kurulduğu alan bakımından Türkiye'nin ikinci en büyük anıt mezarı olacak. 



Gülkent Gazetesi



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in defnedildiği Çalca Tepesi'ne anıt mezar yapılmasına ilişkin imar değişikliği kararı Isparta İl Genel Meclisi'nden geçti. Haziran ayında vefat eden Demirel'in defnedildiği İslamköy'deki Çalca Tepesi'ne anıt mezar yapılabilmesi için Isparta İl Genel Meclisi çalışmalara başladı.  Ankara  dışında bir devlet büyüğüne anıt mezar yapılması için gereken izni Bakanlar Kurulu'ndan alan Meclis, Çalca Tepesi'ne anıt mezar yapılmasına ilişkin imar değişikliği kararını AK Parti, CHP ve MHP'li üyelerin oylarıyla aldı.


PROJELER HAZIRLANACAK

Şehir plancısı tarafından yapılacak incelemenin ardından Bakanlar Kurulu ile Cumhurbaşkanlığına gönderilecek imar değişikliği, burada kabul edildikten sonra anıt mezarın nasıl olacağına yönelik projeler hazırlanacak. Projelerden Cumhurbaşkanlığı tarafından kabul edileni yapılacak.


ÖDENEK CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN

Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, yaptığı açıklamada 9. Cumhurbaşkanı Demirel'e yakışır bir anıt mezar yapmak istediklerini söyledi. Bunun için gerekli hazırlıkları yaptıklarını ifade eden Bolat, anıt mezara, projenin Cumhurbaşkanlığınca onaylanmasının ardından başlanacağını anlattı. Bolat, anıt mezar yapılacak harcamaların Cumhurbaşkanlığınca gönderilecek ödenekle yapılacağını sözlerine ekledi.



Hürriyet 



Geri Dön