19 / 04 / 2024

Demirhan Daştan: Yatay yapıların yapılması gerektiği düşüncesindeyiz!

Demirhan Daştan: Yatay yapıların yapılması gerektiği düşüncesindeyiz!

UGİSAD Başkanı Daştan, Merkez Bankasının faiz indiriminin gayrimenkul sektörüne canlılık getireceğini belirterek, “Bütün sektörlere bir canlılık getireceğini düşünüyorum. Yabancı yatırımcıların da Türkiye'ye gelmesi için önemli bir fırsat olabilir” dedi.



UGİSAD ve Ticareti Geliştirme Merkezi işbirliği ile gayrimenkul sektörüne yönelik düzenlenen iş çevresini geliştirme etkinliğinde konuşan Daşdan, gayrimenkul sektörüne ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Daştan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi artık dikey değil yatay yapıların yapılması gerektiği düşüncesini destekliyoruz” diye konuştu.


BEKLENTİLER KONUTTA '%1 FAİZ'

Kentpark Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Kıyıcı ise konut faizlerindeki yüksek faiz oranlarına dikkat çektiği yazılı açıklamasında, “Etkilerini önümüzdeki günlerde hissederiz ama temennimiz piyasaların yüzde 1'e inen faizleri yeniden yaşamasıdır" değerlendirmesinde bulundu.


GELECEĞE DAİR IŞIK GÖRÜNDÜ

Merkez Bankası'nın üst bant faiz indirimine ilişkin Fera Grup Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Yedikardeş, piyasaların uzun bir aradan sonra geleceğe ilişkin somut bir ışık gördüğünü dile getirdi. Gayrimenkul piyasalarının krediyle döndüğünün altını çizen Yedikardeş, "Teknik olarak da düşen faiz, düşen maliyetler olarak tüketiciyi cesaretlendiriyor” dedi.


Geri Dön