28 / 03 / 2024

Demirtaş İsmetiye bölgesinin altyapısı sele karşı güçlendiriliyor!

Demirtaş İsmetiye bölgesinin altyapısı sele karşı güçlendiriliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliklerine bağlı olarak yaşanan ani sağanak yağışlarla olası sel baskınlarının önüne geçmek için Demirtaş İsmetiye bölgesinin altyapısını sil baştan güçlendirmeye başladı.




BUSKİ tarafından kanalizasyon hattı ile yağmur suyu hattı birbirinden ayrılırken, yaklaşık 10 metrekare kesitli yağmur suyu kanalı ile bölgedeki su baskınları artık tarih olacak.


Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirirken, kentin altyapısını da sil baştan elden geçiren Büyükşehir Belediyesi, özellikle son yıllarda iklim değişikliklerine bağlı olarak yaşanan sel baskınlarına karşı da önlem alıyor. BUSKİ kanalıyla hayata geçirilen çalışmalarla son 5 yılda 2 bin 650 kilometre içme suyu hattı, 1000 kilometrelik kanalizasyon hattı, 500 kilometre yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştirildi. Yağmur suyu hatları ve kanalizasyon hatlarının ayrım çalışmalarında yüzde 95’e varan sonuca ulaşılırken, su ve su baskını riskinin yüksel olduğu Demirtaş İsmetiye bölgesi de yenilenen yağmur suyu hattı ile baskın tehlikesinde kurtarılmış oluyor. Bölgedeki kanalizasyon hattı ile yağmur suyu hatları birbirinden ayrılırken, daha önce İsmetiye Deresi’ne akan kanalizasyon atıkları da merkezi arıtma sistemine dahil edilmiş oldu. Bölgedeki kanalizasyon sorununun çözüme kavuşmasının ardından imalat çalışmaları devam eden 10 metrekare kesitli yağmur suyu hattı ile olası sel ve su baskınlarının tamamen önüne geçilmiş olacak.


Bölgede devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha önce kanalizasyon atıklarının karıştığı tüm derelerde ıslah çalışmalarının kesintisiz şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Altepe, “Artık derelerden sadece yağmur suyu akacak. Ova bölgesi olan Demirtaş ve İsmetiye’de şiddetli yağan her yağmurdan sonra su baskınları yaşanıyordu. Hem su baskınlarının önüne geçmek hem de derelere kanalizasyon akmasını önlemek için bölgedeki çalışmalar sürüyor. Yenilenen kanalizasyon hattı ile artık atıklar İsmetiye Deresi’ne değil, arıtma sistemine aktarılıyor. Yağmur suyu ise kanalizasyon sisteminden bağımsız olarak toplanacak. Bu sayede çalışmalar tamamlandığında bölgede su baskını olayları tarihe karışacak” diye konuştu.


BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI


Geri Dön