28 / 03 / 2024

Demokrat Parti genel merkez binasını satışa çıkardı

Demokrat Parti genel merkez binasını satışa çıkardı

Demokrat Parti (DP) Selanik Caddesi'ndeki eski Genel Merkez binasını satışa çıkardı



Ekonomik zorluklarla boğuşan Demokrat Parti (DP) Tansu Çiller'in DYP Genel Başkanı olduğu dönemde kullanılan Selanik Caddesi'ndeki eski Genel Merkez binasını satışa çıkardı. Elde edilecek gelirle partinin 3 milyon TL'yi aşan borçları ödenecek. DP, yılardır siyasi arenada çatıştıktan sonra aynı çatı altında birleşen Anavatan Partisi'nin Balgat'taki Genel Merkez binasını kullanacak.

1980 darbesinin ardından kurulan DYP ile Anavatan Partisi'ni aynı çatı altında buluşturan DP ekonomik olarak zor günler yaşıyor. Ekonomik krizi aşmak için bir süre önce personelini azaltan partide şimdi de eski Genel Başkan Tansu Çiller döneminde kullanılan Kızılay'daki Genel Merkez binası satışa çıkarıldı. Satıştan 8 milyon liranın üstünde gelir bekleniyor.
DP Mali işler Başkanı Özden Özbilün, konuya ilişkin şu bilgileri verdi: "Bu ay sonunda eski Anavatan Partisi Genel Merkezi binasına taşınacağız. Selanik Sokak'takini ise ne yazık ki elden çıkarıyoruz. Bu bina şimdiye kadar kiradaydı ancak yanlış yapılan kontratlar nedeniyle kira borçlarımızı tahsil edemiyoruz. Bina 8 milyon lira üzerinde bir bedelle satışa çıkarılacak. Hazine'den pay almamız gerekmesine rağmen, beklediğimiz parayı alamadık. Bu iç meselemiz ama borçlarımız var. Devamlılık esastır, bunu ödeyeceğiz. Hem 81 ilde siyaset yapıp, hem ekonomiyi denkleştirmek zor. Zaten bir gayrimenkul yatırım ortaklığı değiliz. Siyasi partiyiz."

Hali hazırda DP'nin kullandığı, bahçesinde parti amblemi olan şaha kalkmış kırat heykelinin yer aldığı Akay Caddesi'ndeki Genel Merkez binası ise kiraya verilecek. Barajın altında kaldığı için Hazine yardımı alamayan ve bağışlarla ayakta kalmaya çalışan DP'nin 81 ilde 100 civarında gayrimenkulü var. Partiye ait ayrıca 35 adet de otobüs ve minibüs bulunuyor. Bunlardan da ihtiyaç fazlası elden çıkarılacak. Araçların bir kısmının eskidiği, bir kısmının ise yüksek sigorta, kasko gibi masraflar nedeniyle elden çıkarılacağı öğrenildi.
Rifat Başaran/Radikal


Geri Dön