19 / 04 / 2024

Demre yeni sahiline kavuşuyor!

Demre yeni sahiline kavuşuyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Demre’de başlattığı yeni sahil projesi, estetiği ve sosyal alanlarıyla dikkat çekiyor. 1.5 kilometre uzunluğundaki Kömürlük sahilinde Eylül ayında başlayan çalışmalarda sona gelindi.




Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Demre’de başlattığı yeni sahil projesi, estetiği ve sosyal alanlarıyla dikkat çekiyor. 1.5 kilometre uzunluğundaki Kömürlük sahilinde Eylül ayında başlayan çalışmalarda sona gelindi.  Demreliler, yeni sahillerine Kasım ayı içerisinde kavuşacak. Yeni sahil düzenlemesiyle Demre’nin uzun yıllardır duyduğu bir eksikliğin giderileceğini kaydeden Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, “Demremiz sosyal anlamda ilerleyememişti. Yeni sahilimiz tamamlandığında Demreliler ailece gelip vakit geçirebilecek. Yürüyüş, dinlenme, spor ve piknik alanlarının yanı sıra çocuklarımız için de oyun parkların olacak. Her kesimden insanımız sahile yapılacak büfeler, kafeteryalar, gezi yolları ve dinlenme alanlarını kullanarak, nezih bir sahil kentinde güzel zaman geçirebilecek” dedi. 


YENİ SAHİL DETAYLARI

Büyükşehir Belediyesi’nin yeni sahil projesinde, 15 adet çatılı piknik masası, 17 normal piknik masası, 2 ayrı çocuk parkı, denize karşı 110 adet bank, basketbol ve voleybol sahaları, spor aletlerinin yanı sıra vatandaşların ibadetlerini yapabilmeleri için mescit de bulunuyor. Kömürlük sahilinin doğal kumsalı korunurken, sahil bandı peyzaj çalışmalarıyla yemyeşil bir hale dönüştürülüyor. Sahil silindirik aydınlatma sistemi ile aydınlatılarak modern bir görüntüye kavuşturulacak.



Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön