25 / 04 / 2024

Demre'nin imar planı sorunu muhtarlar toplantısında dile getirildi!

Demre'nin imar planı sorunu muhtarlar toplantısında dile getirildi!

Demre Gökyazı Mahallesi'ne yeni bir ortaokul ihtiyacı, Yaylakaya Mahallesi'nin yeni bir ilkokul ihtiyacı, Üçağız Mahallesi'nin koruma imar planı ve Demre şehir içi yollarının asfalt sorunu dile getirildi.



ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleriyle mahalle muhtarlarının katılımıyla ilçenin sorunları konuşuldu.


Demre Kaymakamlığı'nda ilçenin sorunlarına ilişkin toplantı düzenlendi. Toplantıya Kaymakam Murat Uz, Ak Parti Milletvekili Mustafa Köse, Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Akbudak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nermin Karagöz, Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Özen, Ziraat Odası Başkanı Musa Sarıca, daire amirleri ve 17 mahallenin muhtarı katıldı.


Toplantıda konuşan Kaymakam Murat Uz, "Sayın vekilimiz Mustafa Köse burada. Kendisi sorunlarımızı dinleyecek. Buradaki yönetici arkadaşlarımız, mahalle muhtarlarımız sorunlarını açık yüreklilikle dile getirsin. Mahalleyi en iyi bilen muhtardır. Kurumu en iyi bilen de yöneticidir. Sorunların dile getirilmesi, bizi mutlu eder. Sorun dile getirilirse çözüme kavuşur" dedi.


Daha sonra daire amirleri ve 17 mahalle muhtarına söz verilerek sorunlar dinlendi. İlçe merkezindeki yağmur suyu sorunu, Yavu ve Çevreli mahallerinde geçen yıl yaşanan sel baskınları sonucu ortaya çıkan sorunun çözülmemesi, Yunus Emre İlkokulu'nun yanından geçen Demre- Kaş karayoluna üst geçit yapılması, Gökyazı Mahallesi'ne yeni bir ortaokul ihtiyacı, Yaylakaya Mahallesi'nin yeni bir ilkokul ihtiyacı, Üçağız Mahallesi'nin koruma imar planı ve Demre şehir içi yollarının asfalt sorunu dile getirildi. Bunun yanında bazı mahallelerin su ve yol sorunu ele alındı.


Çağman Mahalle Muhtarı Süleyman Karakaş, "Mahallemde 10 yıldır gölet yapımı sorunu var. Ama 10 yılda henüz inşaat başlamadı. Bize bu yıl proje ihalesi yapılacak deniliyor. Bu sorunun çözümü bu kadar sürmemeli" dedi.


Yavu Mahalle Muhtarı Yaşar Palaz da "Sayın vekilim siz geliyorsunuz, bölge müdürlerini arıyorsunuz. Ama onlar 6 ay sonra geliyor. Ne olur direk bakanı arayın. Bakanlar, bölge müdürlerine söylesin, sorunlar daha hızlı çözülsün" diye konuştu.


Ak Parti Milletvekili Mustafa Köse de dile getirilen sorunları ilgili kurumun yetkililerini telefonla arayarak bilgi verdi. Köse, şöyle dedi:


"Sorunları tekrar tekrar dile getirmekten çekinmeyin. Seçimlerde sözler verdik. Bugün burada verdiğimiz sözlerin çözümünün ne aşamada olduğunu konuşmaya geldim. Sorunların çözümü için ASAT'la, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin farklı birimleri ile il ve bölge müdürlükleri ile görüşmeler yapıyoruz. Bazen sorunun çözülmediğini görüyoruz. Bugün burada yapılamayan işleri tespit ettik. Çözümü için çalışacağız."


Hürriyet 



Haber Milliyet Akdeniz'de şu şekilde yer aldı


Antalya'nın Demre ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleriyle mahalle muhtarlarının katılımıyla ilçenin sorunları konuşuldu. Demre Kaymakamlığında ilçenin sorunlarına ilişkin toplantı düzenlendi. 

Toplantıya Kaymakam Murat Uz, Ak Parti Milletvekili Mustafa Köse, Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Akbudak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nermin Karagöz, Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Özen, Ziraat Odası Başkanı Musa Sarıca, daire amirleri ve 17 mahallenin muhtarı katıldı. 

Toplantıda İlçe merkezindeki yağmur suyu sorunu, Yavu ve Çevreli mahallerinde geçen yıl yaşanan sel baskınları sonucu ortaya çıkan sorunun çözülmemesi, Yunus Emre İlkokulu'nun yanından geçen Demre- Kaş karayoluna üst geçit yapılması, Gökyazı Mahallesi'ne yeni bir ortaokul ihtiyacı, Yaylakaya Mahallesi'nin yeni bir ilkokul ihtiyacı, Üçağız Mahallesi'nin koruma imar planı ve Demre şehir içi yollarının asfalt sorunu dile getirildi. Bunun yanında bazı mahallelerin su ve yol sorunu ele alındı. Ak Parti Milletvekili Muştala Köse, dile getirilen sorunları ilgili kurumun yetkililerini telefonla arayarak bilgi verdi.


Milliyet Akdeniz


Geri Dön