24 / 04 / 2024

Demre'nin kanalizasyon sorunu 2 yılda çözüldü!

Demre'nin kanalizasyon sorunu 2 yılda çözüldü!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre Belediyesi’nden devraldığı 80 kilometrelik kanalizasyon yapımını iki yıl içinde tamamlayıp hizmete sundu.



Antalya Büyükşehir Belediyesi, Noel Baba Kilisesi, Myra Antik Kenti ile dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Demre'nin kanalizasyon sorununu 2 yılda çözdü. İlçe 80 kilometrelik kanalizasyon hattı ile örümcek ağı gibi örüldü. Demre'de, kanalizasyon olmadığı için sık sık fosseptik taşmaları yaşanıyordu. Turistik ilçeye yakışmayan bu duruma el atan Büyükşehir Belediyesi, Başkan Menderes Türel'in talimatıyla 2 yılda Demre'yi bu ayıptan kurtardı.


15 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

2013 yılında Demre Belediyesi tarafından başlatılan çalışmayı yeni Büyükşehir Yasası'yla birlikte devralan ASAT, Demre merkezi ve Beymelek'i 80 kilometrelik kanalizasyon hattı ile örümcek ağı gibi ördü. Yaklaşık 15 milyon liraya mal olan kanalizasyon hattında 200'lük, 300'lük ve 400'lük korige borular ile 500'lük 600'lük 800'lük beton borular kullanıldı. Kanalizasyon hattı çalışmalarını tamamlayan ASAT ekipleri, evsel bağlantıların yapımına hız verdi.


FOSEPTİK SORUNU TARİH OLDU

Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş "Kanalizasyon hattının devreye girmesi ile birlikte konutların evsel bağlantılarına geçeceğiz. Bu bağlantıları eğitim alan esnaf gerçekleştirecek. Evsel bağlantıların ardından vatandaşlarımızın artık foseptik depolama gibi bir sıkıntısı olmayacak" diye konuştu.


Sabah Egeli


Geri Dön