18 / 04 / 2024

Denetlenen 2 bin 87 inşaattan bin 610'u mühürlendi!

Denetlenen 2 bin 87 inşaattan bin 610'u mühürlendi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri tarafından İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 45 ilde yapılam denetimlerde denetlenen 2 bin 87 inşaattan bin 610'u mühürlendi..



TÜRKİYE'DE Soma'da 301, Ermenek'te 18 madencinin hayatım kaybetmesinin yanı sıra İstanbul Mecidiyeköy'deki Torunlar İnşaat şantiyesinde asansör kazasında 10 işçinin can vermesi, iş sağlığı ve güvenliği konusunu gündemde tutuyor. Bu konuda çok eleştiri alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin incelemeleri, ülke genelindeki şok gerçeği ortaya çıkardı. Aralarında İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 45 ilde geçen ekim ayında, 2 bin 87 projede inceleme yapan müfettişler, işçiler için hem güvenlik hem de barınma konusunda uygun şartlar olmadığı gerekçesiyle bin 610 inşaata mühür vurdu. Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel "Görünen o ki, bu konudaki resim iyi değil ve kurallara uyulmuyor" dedi. 


En tehlikeli olan iskeleler 

Araştırmada, ölüm olaylarının en çok yaşandığı iskelelerle ilgili ortaya çıkan gerçek dikkat çekti. 

İnşaat firmalarının, TSE kurallarına göre standartları belli olan iskeleler yerine, ya daha ince profilleri, ya da ağırlığa dayanıksız malzemeleri kulladıkları tespit edildi. 


Star


Geri Dön