29 / 03 / 2024

Deneyimsiz gençlere en çok perakende turizm ve hizmet sektörü şans veriyor!

Deneyimsiz gençlere en çok perakende turizm ve hizmet sektörü şans veriyor!

Her yıl 10 binlerce genç liseden mezun olup çeşitli üniversitelerin farklı bölümlerine giriyor. Bu gençlerin bölüm tercih ederken pek çoğunun aklında ise üniversiteyi bitirdikten sonra kolay iş bulup bulamayacakları yatıyor...



Her yıl 10 binlerce genç liseden mezun olup çeşitli üniversitelerin farklı bölümlerine giriyor. Bu gençlerin bölüm tercih ederken pek çoğunun aklında ise üniversiteyi bitirdikten sonra kolay iş bulup bulamayacakları yatıyor. Çünkü her aday üniversiteden mezun olduktan sonra iyi bir ücret ve iyi bir unvanla iş hayatına başlamak istiyor. Peki ama hangi bölümlerden mezun olan gençler sektörlerinde daha kolay iş bulabiliyor? 


Yenibiris.com verilerine göre bu yıl deneyimsiz gençlere en çok yer veren sektörler arasında ilk sıralarda perakende, turizm, hizmet, büişim, sağlık, tekstil, gıda, çağrı merkezi ve inşaat bulunuyor. Savunma sanayi, ziraat, prodüksiyon ve denizcüik ise yeni mezun alımlarının en az yapüdığı sektörler arasında. 

En çok alım satış alanında Yenibiris.com verilerine göre hemen bütün sektörlerde en çok eleman aranan iş alanının satış olduğu görülüyor. Şirketlerin gözde çalışanlarını iyi satışçüar oluşturuyor. Bilişim sektöründeki pozisyonlarda da ciddi bir açık söz konusu. 2014 yılında olduğu gibi önümüzdeki yıların da istihdam alanında en çok hareketlilik beklenen sektörü olacak. Özellikle web ve mobil yazılım bilişimde başı çekecek. Birleşme ve satın almaların devam ettiği ve kullanıcı sayısının 10 milyonu geçmesi beklenen e-ticaret sektörü de alımlarını hızla sürdürecek sektörlerin başında. Satış temsilcisi, çağrı merkezi elemanı, yazüım uzmanı, banka pozisyonlarının da önümüzdeki dönemlerde popülerliğini sürdürmesi bekleniyor. 

Dijital işlerin geleceği parlak Son yıllarda dijital pazarlamadan yazüım mühendisine, web tasarımdan arama motoru optimizasyonu uzmanına kadar çeşitli dijital işler gençlerin ilgi alanında. Ve bu alanda büyüyen bir pazar mevcut. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda tercihini bu sektörden yana kullanan gençlerin iş bulma konusunda daha rahat olacağı görülüyor. 

Yeşil işler yaygınlaşacak Bir başka potansiyel ise yeşü işlerde. Uluslararası Yenüenebilir Enerji Ajansı'nın geçtiğimiz ay açıkladığı rapora göre dünya genelinde yenilenebüir enerji alanında çalışan sayısı yüzde 14 oranında artarak 6.5 milyon kişiye ulaşmış durumda. Çin, bu alanda en fazla eleman alımı yapan ülke konumunda. Güneş enerjisi üretimi, başı çekiyor. 



Dünya 





Geri Dön