19 / 04 / 2024

Deniz çevresinin kirlenmesini engellemek için tebliğ yayımlandı!

Deniz çevresinin kirlenmesini engellemek için tebliğ yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı deniz çevresinin kirlenmesinin engellenmesine yönelik bir tebliğ yayımladı. Tebliğin temel amacı bürokrasinin azaltılması, başvuruların sadeleştirilmesi ve elektronik ortamda yapılması.



Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesine İlişkin Risk Değerlendirmesi ve Acil Müdahale Planlarını Hazırlayacak Kurum ve Kuruluşların Asgari Özelliklerine Dair Tebliğ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 12.12.2014 tarih ve 29203 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Tebliğ ile; deniz kirliliğinin önlenmesi için risk değerlendirmesi ve acil müdahale planı hazırlayacak kurum/kuruluşlarda aranacak koşulları, çalışma usul ve esaslarını, başvuruların değerlendirilmesi ve denetlenmesine ilişkin hususlar belirlendi.


Başvurular elektronik ortamda yapılacak

Tebliğin temel amacı bürokrasinin azaltılması, başvuruların sadeleştirilmesi ve elektronik ortamda yapılması. Tebliğ ile belge vize döneminin 2 yıldan 4 yıla çıkarılacak. Denetimler, cezai müeyyidelerde de değişiklikler söz konusu olacak.


Risk Değerlendirmesi ve Acil Müdahale Planı hazırlamak için yetki alacak kurum ve kuruluşlar tebliğde belirtilen şartlar ve koşulları sağlamaları halinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapabilecekler.


 

TOKİ Haber


Geri Dön