18 / 04 / 2024

Deniz Karataş: Antalya'da 80 bin bina yenilenmeli!

Deniz Karataş: Antalya'da 80 bin bina yenilenmeli!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, şehrimizin dokusunu bozan, görüntü kirliliği oluşturan ve miadını doldurmuş yapılarımızın acı olaylara neden olmadan gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini söyledi.



Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, şehrimizin dokusunu bozan, görüntü kirliliği oluşturan ve miadını doldurmuş yapılarımızın acı olaylara neden olmadan, ivedi bir şekilde kentsel dönüşüm kapsamında gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini söyledi. İl özel idare binasının yıkılmasıyla başlayan temizliğin, kent meydanı kapsamında kadın yarı ve askeriye binalarının taşınmasının gerçekleşmesi ile, Antalya'nın güzel doğal ortamla buluşarak turizm anlamında şehrin kendini göstereceğine inandığını ifade etti. 


Antalya inşaat müteahhitleri derneği başkanı Deniz Karataş, Antalya'da 50 yıl önce yapılmış binaların can ve mal güvenliği açısından, özellikle eski Antalya dediğimiz şehir merkezinde bulunan yapıların kentsel dönüşüm projesi kapsamında acil bir şekilde yenilenmesi gerektiğini söyledi. 


Turizmin başkenti olan Antalya'nın Kent meydanının genişletilmesi, Kaleiçi ile koruma altına alınmış olan balbey mahallesinin birleştirilmesi ve turizme kazandırılması gerektiğini ifade etti. Deniz Karataş, "Özel idare binasının yıkılması ile ortadan bir çöplük kaldırılmış oldu. Sahil bandında falezler üzerinde bulunan ve hiçbir güvenliği olmayan binalarında kaldırılıp şehrimize yakışır bir kent meydanı kazandırılmalı. Şehir merkezine turisti çekebilecek görselliği kazandırmamız lazım. Şehrin göbeğinde bulunan hanutçular ve seyyar satıcılara düzenleme getirilmeli. Balbey mahallemizde koruma altına alınmış binalarımız turizme kazandırılmalı. Kaleiçi ile balbey mahallesi ışıklar caddesi ve kent meydanı gerekli düzenlemeler yapılarak bağlantıları sağlanmalıdır" dedi. 


Antalya inşaat müteahhitleri derneği başkanı Deniz Karataş, Antalya'da 130 bin yapı stoku bulunduğunu ifade ederek bunların ciddi bir problem oluşturduğunu söyledi. "Bu binaların 80 bini 1999 öncesi yapılmıştır. Bu binalarda yakınlarımız akrabalarımız yaşıyor olabilir. Her şeyden önemlisi bu binalarda insan yaşıyor. Antalya'da 80 bin binada ya iyileştirme yaparak kentsel dönüşüme hazırlamalı veya yıkıp yeniden yapılmalı" dedi. 


Yeni mezun inşaat mühendisi arkadaşlarımıza da her türlü desteği veriyoruz diyen Deniz Karataş, "Gerek iş konusunda gerekse tecrübelerimizden faydalanmak isteyen yeni mezunlarımıza yol gösterip elimizden gelen yardımı yapıyoruz" dedi. 


Gazete Akdeniz


Geri Dön