19 / 04 / 2024

Deniz Karataş: Antalya'da kentsel dönüşüme başlayın!

Deniz Karataş: Antalya'da kentsel dönüşüme başlayın!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği, 30 Mart'ta seçilerek göreve başlayan belediye başkanlarından acilen kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatmalarını istedi. Antalya'da çok geç kalınmış kentsel dönüşüm hareketinin Özel İdare binasıyla başlatılmasın...



Deniz Karataş, yerel seçimlerin ardından başkanların koltuklarına oturup yeni ekip çalışmalarını tamamlama aşamasına geldiklerine dikkat çekti. Karataş, üçte ikisi yıkılıp yeniden yapılmaya veya güçlendirilmeye ihtiyaç duyulan Antalya yapı stoğuna ilişkin, başkanlara ilk iş olarak kentsel dönüşüm projesini uygulamaları çağrısında bulundu. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın birçok ilde başlattığı kentsel dönüşüme ilişkin Antalya'da bugüne kadar yaprak kıpırdamadığına işaret eden Deniz Karataş, bu işin en önemli sorumlusunun belediyeler olduğunu kaydetti. 



Kentsel dönüşüm açısından Antalya'nın kaybettiği zamanın telafisi için başkanların ilk işlerinin bu konuya el atmak olduğunu dile getiren Karataş, şunları söyledi: "Antalya'da 80 bin bina ekonomik ömrünü tamamlamıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilk uygulamasında olduğu gibi arkasına yıkım makinelerini alarak, deprem yıkmadan, seçilen başkanların yıkması gerekiyor. Antalya'da bu yıkım Î1 Özel İdaresi binasından başlatılmalı. Bu şekilde acilen yıkılması gerektiğini düşündüğümüz 10 bin bina var. 


Bundan sonraki süreçte bir deprem veya herhangi bir nedenle yıkılacak binalarda kimse sorumlu aramasın. Tüm sorumluluk, vebal, belediye başkanlarına ait olacaktır." Deniz Karataş, ayrıca Antalya'da kentsel dönüşüme ilişkin önceliğin Güllük, Işıklar, Kaleiçi, Şarampol ve Üçgen mahallelerine verilmesi gerektiğini ifade etti. 



Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği, 30 Mart'ta seçilerek göreve başlayan belediye başkanlarından acilen kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatmalarını istedi. Dernek başkanı Deniz Karataş, Antalya'da çok geç kalınmış kentsel dönüşüm hareketinin Özel İdare binasıyla başlatılmasını önerdi.


Antalya İleri Gazetesi 


Geri Dön