26 / 04 / 2024

Deniz Karataş: İnşaat sektörünün önü açıldı!

Deniz Karataş: İnşaat sektörünün önü açıldı!

Deniz Karataş, Başbakan Ahmet Davutoğlu 'nun açıkladığı, devletin ev alacak vatandaşlara vereceği yüzde 15 katkıyı, heyecan verici ve sektörün önünü açacak bir gelişme olarak değerlendirdi.



Türkiye Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önceki gün inşaat Sektörü Zirvesi'nde açıkladığı, ev alacak vatandaşlara yüzde 15 devlet desteği verilecek olmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. 



250'ye yakın sektörü ilgilendiriyor... 

Devletin bu desteğinin piyasanın hareketlenmesi demek olduğuna vurgu yapan Karataş, inşaat sektörü ve inşaat sektörüne bağlı 250'ye yakın sektörün de bu destekle bir şekilde teşvik edileceğini ve sektörlerin önünün açılacağını söyledi. Karataş, "Dolayısıyla burada konuya sadece müteahhitin konut üretim satması şeklinde yaklaşmaktan ziyade, satın alınan bu konutun içine alınması zaruri olan halıdan beyaz eşyaya, mobilyadan ahşap doğramasına, çelik kapısından lambasına kadar ilgilendiren tüm sektörlere yapılmış bir teşviktir" dedi. 



'Çok ciddi rakam' 

Konunun detaylarının ilerleyen süreçte daha iyi gözlemlenebileceğini belirten Deniz Karataş, "Detaylar her ne şekilde olursa olsun, yüzde 15 rakamı kesinlikle orta direk alıcı ve üreticiler için çok ciddi rakamlardır. 100 bin liralık bir dairenin 15 bin lirasını devletin veriyor olması bu üretimin ve bu üretime bağlı diğer sektörlerin önünü net bir şekilde açar. Sektörün 2014 yılında yaşadığı durgunluğun 2015'te bu teşvikle kapanacağını, sektörün hak ettiği gelişmeyi sağlayacağını umut ediyorum. Buna da ihtiyaç vardı" şeklinde konuştu. 



'Tüketici iyi değerlendirmeli' 

Karataş, yüzde 15lik desteğin, satışların yüzde 15 artması, dairelerin yüzde 15 ucuzlaması anlamı taşıdığına vurgu yaparak, "Bu fırsatı tüketici iyi değerlendirmelidir. İnşaata yapılan iyileştirme ülkeye yapılan bir iyileştirmedir. İnşaat sektörü en fazla istihdam sağlayan sektördür" ifadelerini kullandı. 


Antalya Gündem


Geri Dön