28 / 03 / 2024

Deniz Karataş: Şimdi ev almanın tam zamanı!

Deniz Karataş: Şimdi ev almanın tam zamanı!

15 Temmuz darbe girişiminin tüm sektörler gibi inşaat sektörünü de olumsuz etkilediğini belirten Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı ve Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, bankaların konut kredisi faizlerini düşürdüğünü vurguladı.



Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı ve Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, 15 Temmuz darbe girişiminin durma noktasına gelen gayrimenkul piyasasında son günlerde bir hareketlenme yaşandığını söyledi. Bankaların darbe girişimi sonrasında konut kredisindeki faiz oranlarını düşürdüğüne dikkat çeken Karataş," Konut almak için harekete geçmenin tam zamanıdır. Vatandaşlarımız ellerini çabuk tutarsa konut sahibi olması avantajlı olacakta" dedi. 


İNŞAAT SEKTÖRÜ EKONOMİNİN LOKOMOTOFİ


Gayrimenkul piyasasmda son günlerde daha çok hareketlilik yaşandığını belirten Karataş," Yaşanan bu hareketlilik karşısında ilk olarak Ziraat Bankası'ndan olmak üzere bankalardan da destek gelmiştir. Ekonomimize destek olmak için birçok banka konut kredilerinde faiz indirimine gitmeye başlamıştır. Konut sektöründe kredilerde bir sorun yok. Bugün bankalara gidin, inşaat sektöründe geri dönüşü problemli olan kredilerin payı yüzde 3'te kain. İnsanlar konutu her zaman yatırım fnsatı olarak görüyorlar ve gelir seviyeleri yükseldikçe de daha iyi konutlarda yaşamak istiyorlar. Tabii ki bunlar inşaatı hareketlendirecek. İnşaat sektörü durmaz. Konut satışlarmda yavaşlama olabilir ama konut fiyatları asla geri gelmez. Diğer yandan, hükümetin gündemindeki "kamu-özel ortaklığı" ile ihale edilen büyük ölçekli altyapı ve üst yapı projeleri, yatırım teşvik düzenlemeleri ve adımları, inşaat sektörü üretiminin artmasını sağlayacak potansiyele sahip bulunmaktadır. Hep söylerim "İnşaat Sektörü ekonominin lokomotifidir" dedi.

 

KONUT ALMANIN TAM ZAMANI 


Bankalardaki konut kredisinin faiz oranının düşmesi ile birlikte konut fiyatlarının artacağına dikkat çeken Karataş," İçinde bulunduğumuz şu son dönemde, faiz oranlarının aşağı düşmesi, daha da düşecek olması konut fiyatlarının yükselmesine sebebiyet verecektir. Bu nedenle de konut almak için harekete geçmenin tam zamanıdır. 


Vatandaşlarımız ellerini çabuk tutarsa konut sahibi olması avantajlı olacaktır. Bu durumda konut satışlarında yüzde 15 ile yüzde 20 oranında artış bekliyoruz. Öte yandan aıztalep dengesi serbest bir piyasanın temel parametresidir. 


Antalya açısından durumu değerlendirecek olursak, yeni arsaların üretilmemesi Antalya'da konut üretimini olumsuz etkilemektedir öte yandan artan talepleri karşılayamadıkça fiyatların artması kaçınılmazdır. Şehrimiz gelişmekte, ülkemizin de dünyaya açılan kapısı konumundadır. Hem iç hem de dünya piyasalarınca talep görmektedir. Önümüzdeki süreçte şehrimize ilgi daha da artacaktır. Bu durum karşısında konut satış bedeli veya kira bedelinin artması doğaldu " şeklinde konuştu. 



Deniz TOPKAYA/Antalya Gerçek Akdeniz


Geri Dön