25 / 04 / 2024

Deniz Karataş'tan OHAL açıklaması!

Deniz Karataş'tan OHAL açıklaması!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş OHAL ile ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.



Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Meclis Üyesi, Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz KARATAŞ OHAL ile ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.


Karataş yaptığı açıklamada şunlara değindi;


15 Temmuz 2016 Günü Devletimiz ve Demokrasimiz ne yazık ki darbe yüzkarasına maruz kalmış uzun, zorlu ve endişe verici bir gece yaşanmıştır. Bu yüzkarası darbe girişimi hükümetimizin gerçekleri objektif bir şekilde ortaya çıkarma gücüyle, emniyet birimlerimizin özverili çalışmaları ile en önemlisi milletimizin iradesi ve dik duruşuyla önlenmiştir. Halkın gücü Tankın ve Topun gücünü yenmiş, Türk milleti kadınıyla, çocuğuyla silahların üstüne gitmiştir.


Bu alçak darbe girişimi siyasi görüşü ne olursa olsun birbirimize daha sıkı kenetlendiğimizi meydanlarımızda, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerin önemini, cumhuriyetin gücünü göstermiştir.


OHAL süreci, tüm terör ve şer odaklarının devletimizce temizleneceğinden emin olarak; gönül rahatlığı içerisinde 3 ay boyunca ilerleyecek normalleşme sürecidir, bu süreci de başarıyla, hak ve özgürlüklerimizden ödün vermeden geçireceğimize inanıyorum. Korkması gerekenler suçlulardır. Bizi yıkamayan her şeyin bizi daha da güçlendireceğinin inancı içinde; bu ihanet çetesini kınıyorum vefakat sonuna kadar da demokrasimizi korumak adına devletimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.


Ülke istikrarımızı ve huzurumuzu bozmaya çalışan bu tip terör girişimlerinin bir daha asla yaşanmamasını diliyorum. Devlet silahla zapt edilecek yer değil, irade, akıl, mantık, hizmet makamıdır. Demokrasi egemenliğimizdir!


Antalya Ekspres Gazetesi



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İnşaat sektörü, darbe girişiminin ardından toplumu sağduyuya davet ederek, yaşanılanların izlerini azaltarak ekonominin canlanması için herkesin üzerine görev düştüğüne dikkat çekti. Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, ülkede yaşananların hem sosyal hem de siyasal açıdan önemli olduğunu vurgulayan Karataş, "Bu bir demokrasi mücadelesidir. Fakat öte yandan yaşananların ülke ekonomimizi daraltmaması için siyasetçilerimize, biz sivil toplum örgütlerine ve iş adamlarımıza çok iş düşüyor. Milletin iradesi her şeyden üstündür. Gelişmelere bakıp, hem toplumun hem de ekonomimizin nabzını tutmak zorundayız. Birkaç hafta içinde genel durum etkileri yumuşayacağından, sorulara cevap aramak daha doğru olacaktır" değerlendirmesini yaptı.


Dünya


Geri Dön